-
Αρχική > Διεθνή > Καρχαρίας έκανε μια χαψιά έναν έφηβο λίγα μέτρα από την ακτή – Η ανακοίνωση της αστυνομίας

Καρχαρίας έκανε μια χαψιά έναν έφηβο λίγα μέτρα από την ακτή – Η ανακοίνωση της αστυνομίας

Από Εύη Κουρίδου

Τραγωδία σημειώθηκε στη Νότια Αυστραλία, με έφηβο αγόρι που έχασε τη ζωή του έπειτα από επίθεση καρχαρία σε δημοφιλές τουριστικό θέρετρο.

Η σορός του άτυχου αγοριού ανασύρθηκε από το νερό μετά την επίθεση, κοντά στην παραλία «Ethel Beach» στο Εθνικό Πάρκο Innes στη χερσόνησο Γιόρκ, δήλωσαν οι αστυνομικοί.

Η επίθεση αυτή είναι η τελευταία από τις πολλές που έχουν σημειωθεί πρόσφατα στα νερά της Νότιας Αυστραλίας.

 

Καρχαρίας κατασπάραξε έφηβο στη Νότια Αυστραλία

 

Σε ανακοίνωσή της, η αστυνομία της περιοχής ανέφερε ότι οι αξιωματικοί της ειδοποιήθηκαν για πρώτη φορά για την επίθεση την Πέμπτη στις 13:30 τοπική ώρα (02:30 ώρα Ελλάδας).

«Δυστυχώς η σορός ενός εφήβου ανασύρθηκε από το νερό», ανέφερε η αστυνομία στην ανακοίνωσή της, χωρίς να δίνει λεπτομέρειες για την ηλικία ή το όνομα του θύματος.

Κάτοικος της περιοχής, ο οποίος κάνει εκεί σερφ εδώ και δεκαετίες, δήλωσε στο ABC News ότι το θύμα μπορεί να βρισκόταν περίπου «30 με 40 μέτρα από την ακτή», προσθέτοντας πως στο συγκεκριμένο σημείο «υπήρχαν πάντα καρχαρίες».

Σημειώνεται πως τον Μάιο, ένας σέρφερ σκοτώθηκε στα ανοιχτά της χερσονήσου Έιρ και τον Φεβρουάριο, ένα κορίτσι κατασπαράχθηκε από καρχαρία σε ποταμό στο Περθ, την πρωτεύουσα της Δυτικής Αυστραλίας.

«Τράβηξα αυτό το βίντεο γιατί ηθελα να πω αντίο»: Καρέ-καρέ η στιγμή που καρχαρίας επιτέθηκε σε 20χρονο – Πώς γλύτωσε από τα σαγόνια του (Video)

Σοκ προκαλεί βίντεο που καταγράφει δευτερόλεπτα μετά την επίθεση που δέχθηκε ο 20χρονος Ματέο Μαριότ από καρχαρία την περασμένη Παρασκευή στην Αυστραλία. Ενώ, μία 26χρονη πέθανε από επίθεση καρχαρία, ενώ προσπαθούσε να σώσει την 5χρονη κόρη της.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Daily Mail, ο καρχαρίας τραυμάτισε τον φοιτητή στο πόδι του καθώς κολυμπούσε, ξεσκίζοντάς το, και στο βίντεο φαίνεται η θάλασσα να γίνεται κόκκινη γύρω από τον Mariotti, καθώς ούρλιαζε και χτυπιόταν για να επιστρέψει στην επιφάνεια.

Πώς γλύτωσε από τα σαγόνια του καρχαρία o 20χρονος

Ο 20χρονος Ιταλός φοιτητής μπόρεσε να γλυτώσει μόνο αφού ο φίλος του και εκπαιδευτής καταδύσεων, Tommaso Agosti, τον έσυρε γρήγορα στην ακτή και προσπάθησε να τον ηρεμήσει, ενώ σταμάτησε την αιμορραγία μέχρι να φτάσει η βοήθεια.

Ο Mariotti μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο για να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση, ωστόσο μετά από αρκετές προσπάθειες οι γιατροί δεν μπόρεσαν να σώσουν το πόδι του και αναγκάστηκαν να το ακρωτηριάσουν κάτω από το γόνατο.

«Τράβηξα αυτό το βίντεο γιατί ηθελα να πω αντίο»

Παρά το τραγικό ατύχημα που του κόστισε το πόδι του, ο φοιτητής παραμένει ευδιάθετος και με ανάρτησή του στο Instagram δήλωσε στους φίλους και την οικογένεια του, την ευγνωμοσύνη του, αφού κατάφερε να διαφύγει από βέβαιο θάνατο.

«Τράβηξα αυτό το βίντεο λίγες στιγμές μετά το τελευταίο δάγκωμα. Ήθελα να πω αντίο, δεν πίστευα ποτέ ότι θα επιβιώσω από αυτό το τέρας», έγραψε ο Mariotti τις ώρες μετά την επίθεση.

Συνέχισε λέγοντας ότι «Έχασα τόσο πολύ αίμα και το πόδι μου – δεν ξέρω αν θα το κόψουν όλο ή αν θα μείνει στη μέση, αλλά δεν έχει σημασία τώρα», ενώ πρόσθεσε ότι «Είστε οι ήρωές μου, μου δίνετε δύναμη να συνεχίσω με τα μηνύματα και τις κλήσεις σας, το μόνο μου όνειρο είναι να σας ξαναδώ. Συγγνώμη αν δεν μπορώ να σας απαντήσω, αλλά είμαι πολύ κουρασμένη και πονάει το κεφάλι μου».

Σημειώνεται ότι ο Mariotti έχει μπροστά του μία δύσκολη πορεία ανάρρωσης, αφού έχει υποβληθεί σε πολλαπλές χειρουργικές επεμβάσεις, ενώ μετά τον ακρωτηριασμό προγραμματίζονται πρόσθετες επεμβάσεις με στόχο τη βελτίωση των πιθανοτήτων αποκατάστασής του.

https://www.athensmagazine.gr/

 

 

 

 

Top
Enable Notifications OK No thanks