-
Αρχική > Η Διαδρομή στον Κόσμο του Βιβλίου > Το πρωτοχρονιάτικο διαστημόπλοιο – Άρης Δημοκίδης

Το πρωτοχρονιάτικο διαστημόπλοιο – Άρης Δημοκίδης

Δεν υπάρχουν ίσως ημέρες της παιδικής μας ηλικίας που να τις ζήσαμε τόσο απόλυτα, όσο εκείνες που πιστέψαμε ότι τις αφήσαμε να φύγουν χωρίς να τις ζήσουμε, εκείνες που τις περάσαμε με ένα βιβλίο αγαπημένο.

Μαρσέλ Προυστ
Γάλλος συγγραφέας  (1871-1922)

Η διαδρομή στον κόσμο του βιβλίου συνεχίζει το μαγευτικό της ταξίδι   με τον δημοσιογράφο και συγγραφέα παιδικών βιβλίων Άρη Δημοκίδη και το βιβλίο του, «Το πρωτοχρονιάτικο διαστημόπλοιο» από τις Εκδόσεις: Μεταίχμιο. Εικονογράφηση: Γιώργος Σγουρός.

Ο Άρης Δημοκίδης γεννήθηκε το 1978 στη Θεσσαλονίκη, όπου και ζει. Μικρός πήγαινε στο ωδείο, άκουγε ξένη μουσική, έβλεπε όλα τα παιδικά προγράμματα στην τηλεόραση, έγραφε παιδικά παραμύθια και έφτιαχνε αυτοσχέδιες εφημερίδες. Τα αγαπημένα του βιβλία ήταν ο Μικρός Πρίγκιπας, ο Θησαυρός της Βαγίας και ο Μικρός Νικόλας. Αγαπημένος του ήρωας ο Ντόναλντ Ντακ. Όταν μεγάλωσε, αποφάσισε να ασχοληθεί με το γράψιμο. Έγινε δημοσιογράφος επειδή του αρέσουν οι αληθινές ιστορίες και η πραγματικότητα. Έγινε όμως και συγγραφέας, επειδή του αρέσουν και τα παραμύθια και οι φανταστικές περιπέτειες.
Η καλύτερη δουλειά του ήταν στο Μουσείο Παιδικής Τέχνης στο Λονδίνο· τον οδήγησε πίσω στην παιδική του ηλικία, όταν έγραφε παραμύθια και τα χάριζε σε φίλους. Τότε ήταν που άρχισε να παρουσιάζει συμπτώματα παλιμπαιδισμού κι αποφάσισε να γράψει παιδικά βιβλία.
Υπήρξε για χρόνια διευθυντής του site LIFO.gr, και τώρα έφτιαξε και το δικό του site ΜΙΚΡΟΠΡΑΓΜΑΤΑ LIFO, που είναι γεμάτο με αστεία και σοβαρά πράγματα.
Συνήθως γράφει γι’ αυτά που του αρέσουν και τον ενθουσιάζουν, τα οποία για κάποιον περίεργο λόγο είναι πολύ περισσότερα απ’ αυτά που τον εκνευρίζουν.
Θα ήθελε να πετάει και να γίνεται αόρατος, όμως πιο πολύ θα ήθελε να μπορούσε να μπαίνει μέσα στις ιστορίες των βιβλίων του και να ζει στ’ αλήθεια διασκεδαστικές περιπέτειες μαζί με τους ήρωές του.

Περιγραφή βιβλίου

Κάθε παραμονή Πρωτοχρονιάς ο Άγιος Βασίλης κάνει ένα ειδικό δώρο στα πιο φρόνιμα παιδιά του κόσμου. Τι θα συνέβαινε, όμως, αν ο αγαπημένος του τάρανδος έδινε κατά λάθος το δώρο αυτό στα πιο άτακτα παιδιά;
Ένα γιορτινό ταξίδι στη Γη και το διάστημα με την πολυκατοικία που πετάει!

Απόσπασμα:

Κάθε Παραμονή Πρωτοχρονιάς, αφού ο Αϊ – Βασίλης μοιράσει όλα τα δώρα στα παιδιά, διαλέγει τον πιο αγαπημένο του από τους ταράνδους και του αναθέτει μια μεγάλη αποστολή! Να χαρίσει ένα υπέροχο δώρο στα πιο φρόνιμα παιδιά του κόσμου. Έτσι και αυτή την Πρωτοχρονιά, ο τάρανδος του Αϊ – Βασίλη πετούσε πάνω από πόλεις και χωριά, πάνω από θάλασσες και λιβάδια, πάνω από βουνά και λαγκάδια.

 

Top
Enable Notifications OK No thanks