Τα κάστανα σε όλες τις μορφές τους είναι το γλυκό – σήμα κατατεθέν των γιορτών. Δείγμα πολυτέλειας, με υψηλό βαθμό δυσκολίας για να τα ψήσει και να τα καθαρίσει κάποιος στο σπίτι, είναι από τις γεύσεις αυτές που απολαμβάνουμε συνήθως από τα χέρια έμπειρων ζαχαροπλαστών. Όμως, όλα αυτά έχουν αλλάξει τα τελευταία χρόνια που, ειδικά αυτές στις ημέρες, οι καταναλωτές και οι οικιακοί μάγειρες μπορούν να βρουν πουρέ κάστανου και μαρόν γλασέ σε όλα σχεδόν τα super market. Η βασιλόπιτα που προτείνει σεφ Ανδρέας Λαγός αξιοποιεί τα σχετικά προϊόντα για να παρασκευάσει αυτή την μαγική βασιλόπιτα που απαιτεί από την μεριά μας τόσο κόπο και χρόνο όσο και οι «συμβατικές» συνάδελφοί της.
Υλικά για 10 άτομα:
Για τη βασιλόπιτα
25 γρ αλεύρι
1 κουτ. σούπας baking powder
¼ κουτ. γλ αλάτι
180 γρ βούτυρο λιωμένο
5 αυγά
5 δάκρυα μαστίχας
1 κουτ. γλ μαχλέπι σκόνη
150 ml χυμός πορτοκαλιού
1 κουτ. γλ βανίλια
150 γρ. κρέμα κάστανο
2 κ.σ. κονιάκ
60 γρ. καρύδια
60 γρ. αμύγδαλα καβουρδισμένα
Για την επικάλυψη
150 ml κρέμα γάλακτος
100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
6 μαρόν γλασέ
Δείτε το σχετικό βίντεο:
https://www.ieidiseis.gr/viral/228613/glamorous-vasilopita-me-kastana-tis-teleftaias-stigmis