Η πιο εύκολη, γρήγορη και νόστιμη μακαρονάδα φούρνου (σουφλέ)!
Υλικά:
- 500 γραμ. πέννες
- 3 αυγά χτυπημένα
- 400 ml κρέμα γάλακτος light
- 1 φλυτζάνι ρεγκάτο, τριμμένο (200 γραμ.)
- 1 φλυτζάνι κεφαλογραβιέρα, τριμμένη (200 γραμ.)
- 1 φλυτζάνι ζαμπόν, κομμένο σε κυβάκια (200 γραμ.)
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση:
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Σε κατσαρόλα βράζουμε τα ζυμαρικά μέχρι να μαλακώσουν, όχι όμως πλήρως γιατί θα συνεχιστεί το μαγείρεμα στο φούρνο.
- Τα σουρώνουμε και τα επαναφέρουμε στην κατσαρόλα.
- Προσθέτουμε τα αυγά, την κρέμα γάλακτος, λίγο αλάτι, λίγο πιπέρι, το ζαμπόν και τα μισά τυριά.
- Ανακατεύουμε καλά.
- Μεταφέρουμε το μείγμα σε αντικολλητικό ταψάκι ή σε πυρίμαχο σκεύος.
- Από πάνω απλώνουμε τα υπόλοιπα τυριά.
- Ψήνουμε για 30 λεπτά περίπου.
ΠΗΓΗ: Ελενη Τσιουκανη, ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ