-
Αρχική > Ελλάδα > Αγριεύει» ο καιρός: Έρχονται καταιγίδες, κρύο και χιόνια

Αγριεύει» ο καιρός: Έρχονται καταιγίδες, κρύο και χιόνια

Ραγδαία θα είναι η μεταβολή του καιρού μετά τα Θεοφάνεια.

Ειδικότερα, από το βράδυ των Θεοφανείων θα έχουμε ισχυρές καταιγίδες, χιόνια και πτώση της θερμοκρασίας.
Όπως ανέφερε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης στο ΟΡΕΝ, οι ήπιες καιρικές συνθήκες θα συνεχιστούν και την Παρασκευή και το Σάββατο, ανήμερα των Θεοφανίων, με θερμοκρασίες που θα είναι πιο υψηλές για την εποχή, κοντά στους 18-20 βαθμούς Κελσίου. Όμως, την Κυριακή έρχεται μια «οργανωμένη κακοκαιρία» από την Ιταλία, όπως περιέγραψε, που θα φέρει βροχές, καταιγίδες, ισχυρούς νοτιάδες αλλά και χιόνια στα κεντρικά και βόρεια ορεινά.

Σύμφωνα με το μετεωρολόγο του Open, “την Παρασκευή, τα σύννεφα θα πυκνώσουν αρχικά από τα Δυτικά και τα Θεοφάνεια θα επικρατήσουν το πρωί νέες συννεφιές. Όμως από το απόγευμα θα συννεφιάσει αρκετά και θα έχουμε από το βράδυ βροχές και καταιγίδες.

Χιόνια θα έχουμε στα ΒΔ ηπειρωτικά. Την Κυριακή θα έχουμε νέες μπόρες στα δυτικά και χορταστικές χιονοπτώσεις στα χιονοδρομικά της χώρας μας. Μάλιστα στα ορεινά της δυτικής Ελλάδας και από το βράδυ οι χιονοπτώσεις θα δυναμώσουν.

Επίσης οι ανεμοι θα ενισχυθούν και τη Δευτέρα θα έχουμε περισσότερες βροχές και χιονοπτώσεις τόσο στα δυτικά όσο και στα ΒΑ της χώρας.”

Από την πλευρά του, ο Σάκης Αρναούτογλου σημειώνει σε ανάρτησή του ότι καθώς ο χειμώνας προσπαθεί να βρει τα πατήματά του, ενισχύεται το σενάριο πανελλαδικής επιδείνωσης του καιρού από την Κυριακή 7 Ιανουαρίου, με πολύ ισχυρούς παγερούς βοριάδες αλλά και σημαντική πτώση της θερμοκρασίας.

Ο μετεωρολόγο της ΕΡΤ συμβουλεύει, μάλιστα, όσους θέλουν να ταξιδέψουν εκείνες τις ημέρες να παρακολουθούν τις καιρικές εξελίξεις τα επόμενα 24ωρα.

 

https://www.aftodioikisi.gr/kairos/agrieyei-o-kairos-erchontai-kataigides-kryo-kai-chionia/

 

Top
Enable Notifications OK No thanks