-
Αρχική > Συνταγές > Τηγανόψωμα ή πισία !!!

Τηγανόψωμα ή πισία !!!

Θα γίνει το αγαπημένο σας ορεκτικό και σνακ -Τηγανόψωμα ή πισία !!!

Μεγάλωσα σε οικογένεια Ποντίων έμαθα σε αυτές τις γεύσεις που έφτιαχναν οι νοικοκυρές οι πόντιες με φθηνά υλικά για να χορτάσουν την οικογένεια και για να φυλέψουν οποιονδήποτε Πέρναγε από το σπίτι τους αλλά πιστεύω ότι και στον πιο πλούσιο να του δώσεις τώρα ένα τηγανόψωμο ζεστό ζεστό θα το τσακίσει ας πούμε και τη συνταγή για πολλοστή φορά .Κωνσταντινιά ΠΚ

ΥΛΙΚΑ -ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 κούπα χλιαρό νερό
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1  κουταλιά της σούπας αλεύρι
Τα διαλύουμε  και τα αφήνουμε 15 λεπτά να φουσκώσουν.
Μετά κοσκινίζουμε  500 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
Προσθέτουμε  1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό αλάτι και ένα ποτηράκι του καφέ του Ελληνικού ηλιέλαιο.

Το κάνουμε  ζύμη πρέπει να είναι πάρα πολύ μαλακιά.
Το χωρίζουμε  σε 9 μπαλάκια και το αφήνουμε  σε λαδωμένο μπολάκι για μία ώρα διπλασιάστηκαν και μετά σε λαδωμένο πάγκο ανοίγουμε  μικρό στρογγυλό πιτάκι και βάζουμε  μία μπάλα από τυρί φέτα ανακατεμένη με αυγό.
Το κλείνουμε  και μετά το ανοίγουμε  πάλι πλακέ με τη βέργα.
Τηγανίζουμε  σε ελάχιστο ηλιέλαιο σε τηγάνι αντικολλητικό όμως επειδή τα ανοίγουμε  σε λαδωμένο πάγκο όποιος θέλει μπορεί να τα ψήσει με λαδόκολλα και στο φούρνο.

Συνταγή φωτό εκτέλεση από  Κωνσταντινιά ΠΚ‎  ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

 

 

Top
Enable Notifications OK No thanks