αγαπημένα ζυμαρικά,μέχρι
που δοκίμασα αυτή τη συνταγή………
Υλικά
1 κουτί κανελόνια
500 γρ. κιμά χοιρινό
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κον κασέ
λίγο ελαιόλαδο για το τσιγάρισμα
αλάτι,πιπέρι,πάπρικα
για την μπεσαμέλ
6 κ.σ. αλεύρι
4 κ.σ. βούτυρο
1 λίτρο γάλα
50 γρ. διάφορα πικάντικα τυριά τριμμένα
αλάτι,πιπέρι
150 γρ. πικάντικα τυριά τριμμένα(γραβιέρα,καπνιστό κ.ά.)
Εκτέλεση
Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο και
προσθέτουμε τον κιμά.Σοτάρουμε,μέχρι να αλλάξει
χρώμα.
Προσθέτουμε αλάτι,πιπέρι,πάπρικα και το μισό
κον κασέ.Βράζουμε για 5 λεπτά,ανακατεύοντας συνεχώς.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Ετοιμάζουμε την μπεσαμέλ σοτάροντας τις 6 κ.σ.
αλεύρι με 4 κ.σ βούτυρο.Προσθέτουμε ζεστό το 1
λίτρο γάλα και ανακατεύουμε,μέχρι να πήξει.
Προσθέτουμε 50 γρ. διάφορα πικάντικα τυριά και
ανακατεύουμε καλά να λιώσουν μέσα στην μπεσαμέλ.
Ενώνουμε το μείγμα του κιμά με την μπεσαμέλ.
Απλώνουμε σε ταψί το υπόλοιπο κον κασέ,κρατώντας
2-3 κουταλιές.
Βάζουμε όρθια τα κανελόνια μας μέσα στο ταψί και
τα γεμίζουμε (το μείγμα είναι αρκετά ρευστό,αλλά
έτσι πρέπει,για να ψηθούν καλά τα κανελόνια και
να διατηρηθούν ζουμερά).Τα ξαπλώνουμε αμέσως,
όπως είναι, στο ταψί μας.
Περιχύνουμε τα κανελόνια με το μείγμα της γέμισης
που μας περίσσεψε.Απλώνουμε επάνω τις 2 κουταλιές
κον κασέ που μας έχουν μείνει και πασπαλίζουμε με
τα 150 γρ. τυρί.
Το ταψί που θα χρησιμοποιήσουμε δεν πρέπει να είναι
πολύ μεγάλο,έτσι ώστε τα κανελόνια να είναι ουσιαστικά
βυθισμένα μέσα στο μείγμα της γέμισης,για να ψηθούν
και να παραμείνουν μαλακά.Πριν ρίξουμε το ταψί στο
φούρνο,το σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε
σε προθερμασμένο φούρνο,στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά.