-
Αρχική > Απόψεις > Μάχη με τα κυκλώματα των ναρκωτικών δίνει η αστυνομική  διεύθυνση Καστοριάς (θεοδώρα Κωτσοπουλου )

Μάχη με τα κυκλώματα των ναρκωτικών δίνει η αστυνομική  διεύθυνση Καστοριάς (θεοδώρα Κωτσοπουλου )

Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται σε ολόκληρη την  περιοχή μας η«μάχη» που δίνουν οι Αστυνομικές Αρχές  με μπροστάρη τον διευθυντή της αστυνομικής διεύθυνσης Καστοριάς  Νικόλαο Εξαρχο για την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας.

Αυτό αποδεικνύει και το «μπαράζ» αυτόφωρων συλλήψεων που έλαβαν χώρα  το τελευταίο  διάστημα  σε όλο τον Νομό. Αφορμή στάθηκαν διάφορα αδικήματα και φυσικά η  κατοχή ναρκωτικών ουσιών που δεν λείπει σχεδόν  ποτέ απ’ τα δελτία τύπου της Αστυνομίας.

Καθημερινή μάχη με τα κυκλώματα διακίνησης ναρκωτικών δίνουν οι αστυνομικοί της ΠΕ Καστοριας  οι οποίοι τους τελευταίους μήνες επιφέρουν καίρια χτυπήματα στην εγκληματικότητα που «ανθεί» στην περιοχή μας.

Μάλιστα, σύμφωνα με τα  στοιχεία  που δίνονται   στην δημοσιότητα από την ΕΛ.ΑΣ. οι υποθέσεις ναρκωτικών βρίσκονται και πάλι στην κορυφή της αστυνομικής… ατζέντας, ενώ από τα περιστατικά προκύπτει ότι όλο και πιο συχνά εμπλέκονται Έλληνες. Και οι επιτυχίες αυτές καταγράφονται, παρά την ελλιπή αστυνόμευση των παραμεθορίων περιοχών μας

Στο πλαίσιο συνεχιζόμενων δράσεων για την καταπολέμηση της διακίνησης των ναρκωτικών ουσιών στη Δυτική Μακεδονία, κατά το εξαήμερο 03 έως 08 Ιανουαρίου, συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καστοριάς συνολικά 11 ημεδαποί σε περιοχές της Καστοριάς
🔸 Συνολικά κατασχέθηκαν 25,2 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, 1,2 MDMA σε κρυσταλλική μορφή, 0,9 γραμμάρια κατεργασμένης κάνναβης σε μορφή σοκολάτας, 0,6 γραμμάρια τμήματος δισκίου και σκόνης έκστασης (XTC), τσιγάρο κάνναβης και τμήμα αυτοσχέδιου τσιγάρου κάνναβης, 24 δισκία και 3 τμήματα ναρκωτικών δισκίων που εμπίπτουν στις διατάξεις του νόμου περί ναρκωτικών

Ζητούν ενίσχυση!

Με δεδομένο τα παραπάνω, κανείς δεν μπορεί να υπολογίσει τις πραγματικές ποσότητες ναρκωτικών ουσιών που διακινούνται στα σύνορα και οι οποίες εκφεύγουν του εντοπισμού και της σύλληψης των δραστών. Γι’ αυτό συχνά τα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης με πρώτους βέβαια τους αυτοδιοικητικούς φορείς επίμονα ζητούν επιπλέον ενίσχυση της αστυνόμευσης των παραμεθορίων περιοχών μας.
Αλλά εκτός από τα περιστατικά διακίνησης μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών και οι καλλιέργειες δενδρυλλίων κάνναβης στα παραμεθόρια χωριά, κυρίως με ελληνοαλβανικές συμπράξεις, αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο.

Παρά το γεγονός όμως ότι η μάχη που δίνουν είναι άνιση, έχουν καταφέρει καίρια χτυπήματα κατά των εμπόρων του λευκού θανάτου, συλλαμβάνοντας μεμονωμένους εμπόρους και εξαρθρώνοντας ανά διαστήματα οργανωμένες ομάδες διακίνησης χασίς, ηρωίνης, κοκαΐνης και άλλων ουσιών.

Eνίσχυση με έμψυχο δυναμικό των περιφερειακών Αστυνομικών Τμημάτων

Αρκούν όμως οι επιτυχίες αυτές για να βάλουν οριστικά φρένο στη δράση των κυκλωμάτων, που απλώνουν τα πλοκάμια τους εντός κι εκτός Ελλάδας; Η απάντηση είναι όχι, όσο φυσικά η Πολιτεία δεν παρέχει στην ΕΛ.ΑΣ. και συγκεκριμένα στις Υπηρεσίες Δίωξης Ναρκωτικών εκείνα τα «όπλα» που θα τις βοηθήσουν να… φράξουν μία και καλή το δρόμο στα «καραβάνια» των ουσιών. Και βασικό «όπλο» για να κερδηθεί ο πόλεμος και όχι απλά μεμονωμένες μάχες, είναι η αποφασιστική ενίσχυση με έμψυχο δυναμικό των περιφερειακών Αστυνομικών Τμημάτων, στις περιοχές εκείνες από τις οποίες περνούν οι διακινητές.

Top
Enable Notifications OK No thanks