-
Αρχική > Ελλάδα > Μεγάλη μέρα για την Καστοριά και την Πεντάβρυσο Νέος αρχηγός Α/ΓΕΣ ο Αντιστράτηγος Γεώργιος Κωστίδης – Το βιογραφικό του

Μεγάλη μέρα για την Καστοριά και την Πεντάβρυσο Νέος αρχηγός Α/ΓΕΣ ο Αντιστράτηγος Γεώργιος Κωστίδης – Το βιογραφικό του

Μετά την επίσημη ανακοίνωση του ΚΥΣΕΑ για τις κρίσεις Ανωτάτων Αξιωματικών που ηγούνται των Επιτελείων των Ενόπλων Δυνάμεων, γίνεται γνωστό ότι νέος Αρχηγός Γενικού Επιτελείου Στρατού είναι ο  Αντιστράτηγος Γεώργιος Κωστίδης.

Ο Αντιστράτηγος Γεώργιος Κωστίδης τοποθετήκε στις 8 Μαρτίου 2022 ως Διοικητής ΑΣΔΥΣ (Ανώτατη Στρατιωτική Διοίκηση Υποστήριξης Στρατού) και πλέον αντικαθιστά τον τέως Α/ΓΕΣ Άγγελο Χουδελούδη, ο οποίος αποστρατεύεται με τον βαθμό του Στρατηγού.

Το βιογραφικό του

Ο Αντιστράτηγος Γεώργιος Κωστίδης γεννήθηκε το 1965 στην Καστοριά. Εισήχθη το 1983 στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων από την οποία αποφοίτησε το 1987 με το βαθμό του Ανθυπολοχαγού των Τεθωρακισμένων.

Φοίτησε σε όλες τις σχολές και τα σχολεία του Όπλου του, στην Ανώτατη Σχολή Πολέμου του Στρατού Ξηράς (ΑΣΠ) και στη Σχολή Εθνικής Άμυνας (ΣΕΘΑ). Τιμήθηκε με όλα τα προβλεπόμενα παράσημα, μετάλλια και διαμνημονεύσεις. Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου στη Διεύθυνση Επιχειρησιακού Σχεδιασμού  του Nottingham Trent University. Είναι γνώστης της Αγγλικής γλώσσας.

Κατά τη διάρκεια της Σταδιοδρομίας του υπηρέτησε σε Μονάδες Τεθωρακισμένων και ως Διοικητής υπηρέτησε στην 289 ΙΜΑ (Σαμοθράκη), στην 6η ΕΜΑ (Βυρώνεια), στην 212 ΕΜΑ (Λαγός) και ως Διοικητής ΝΑΤΟ Operational Mentor and Liaison Team (Αφγανιστάν).

Έχει υπηρετήσει ως επιτελής στις Επιχειρήσεις ISAF-HQ στο Αφγανιστάν, Διευθυντής 3ου ΕΓ στην 7η Μ/Κ Ταξιαρχίας, Επιτελής Eπιχειρήσεων South Eastern Europe Brigade (SEEBRIG),  Τμηματάρχης J7 NRDC-GR,  Διευθυντής Έδρας της Επιχειρησιακής Σχεδίασης στην ΑΔΙΣΠΟ, Υποδιοικητής της 34 Μ/Κ Ταξιαρχίας καθώς και Διευθυντής ΔΕΠΙΧ της 1ης Στρατιάς.

Ως Ανώτατος Αξιωματικός (Ταξίαρχος) προήχθη το έτος 2017 και τοποθετήθηκε ως Διοικητής της ΕΛΔΥΚ/3/1 Δ.Ε.Μ.

Το έτος 2019 προήχθη σε Υποστράτηγο και τοποθετήθηκε ως Διοικητής της ΜΕΡΥΠ. Το Μάρτιο του 2020 τοποθετήθηκε Υποδιοικητής του Δ΄ΣΣ. Την 09 Μαρτίου 2021 τοποθετήθηκε ως Διοικητής της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων.

Είναι παντρεμένος και έχει δύο γιούς.

https://www.onalert.gr/enoples-dynameis/kriseis-2024-neos-a-ges-o-antistratigos-georgios-kostidis-to-viografiko-toy/554393/

 

 

Top
Enable Notifications OK No thanks