-
Αρχική > Δ. Μακεδονία > Ζευγάρι από την περιοχή της Κοζάνης κατάφερε να τεκνοποιήσει μέσω παρένθετης μητέρας

Ζευγάρι από την περιοχή της Κοζάνης κατάφερε να τεκνοποιήσει μέσω παρένθετης μητέρας

Ο Αντώνης Πουγαρίδης στην πρωινή εκπομπή του True Story Radio σχολίασε ένα ενδιαφέρον θέμα της επικαιρότητας σχετικά με ένα ζευγάρι που κατάφερε να τεκνοποιήσει μέσω παρένθετης μητέρας.

Όπως αποκάλυψε μέσω social media με ανάρτησή του ο δικηγόρος Γιάννης Αυγερινός, είχε αναλάβει μια σημαντική υπόθεση, καθώς μετά τις απαραίτητες δικαστικές διαδικασίες που απαιτεί η νομοθεσία, επετράπη από το Πρωτοδικείο Κοζάνης σε οικογένεια από την περιοχή, με ιατρικής φύσης αδυναμία να τεκνοποιήσει, να χρησιμοποιήσει τη μέθοδο της παρένθεσης μητρότητας.

Οι γονείς του παιδιού ξεκίνησαν προ ενάμιση έτους ένα πολύ όμορφο ταξίδι, λαμβάνοντας την απόφαση να τεκνοποιήσει μέσω παρένθετης μητέρας, μιας γυναίκας από τη Θεσσαλονίκη. Μέσα από το σκεπτικό της απόφασης, λαμβάνονται πολύ αυστηρά μέτρα και προϋποθέσεις που πρέπει να ικανοποιηθούν για να εγκρίνει το δικαστήριο μια τέτοια διαδικασία, όπως ιατρικές εξετάσεις, πορίσματα ψυχολόγων, εξετάσεις από δημόσια νοσοκομεία κ.α.

Ενδιαφέρον έχει πάντως, το σκεπτικό αυτής της Δικαστικής Απόφασης αναλύονται περιεκτικά όλες οι προϋποθέσεις που πρέπει να συντρέχουν προκειμένου να χορηγηθεί η απαραίτητη άδεια από το Δικαστήριο για τη διενέργεια της διαδικασίας της παρένθετης μητρότητας.

 

Η αγωνία των γονιών έλαβε τέλος και όλα πήγαν καλά, ενώ η κύηση και ο τοκετός ολοκληρώθηκαν με επιτυχία και το βρέφος είναι σήμερα δύο μηνών.

https://e-ptolemeos.gr/zevgari-apo-tin-periochi-tis-kozanis-katafere-na-teknopoiisei-meso-parenthetis-miteras#google_vignette

 

Top
Enable Notifications OK No thanks