-
Αρχική > Συνεντεύξεις > Εκτός ιατροφαρμακευτικής κάλυψης οι οφειλέτες ΕΦΚΑ Του Λεωνίδα Εκιντζόγλου

Εκτός ιατροφαρμακευτικής κάλυψης οι οφειλέτες ΕΦΚΑ Του Λεωνίδα Εκιντζόγλου

Διάβαζα -με μεγάλη ανησυχία- τις τελευταίες πολιτικές που έχει στα σκαριά το Υπουργείο Υγείας σχετικά με την υγειονομική κάλυψη των ασφαλισμένων στον ΕΦΚΑ και σκέφτηκα το πόσο άδικη και μειωτική είναι τελικά η συμπεριφορά του κράτους απέναντι στους κανονικούς του πολίτες (Σε αντίθεση μάλιστα με το πόσο ευνοϊκή είναι απέναντι στους νέο-εισερχομενους λαθρο-μετανάστες)

Παρά τις βαρυσήμαντες εξαγγελίες περί ανασύστασης του συστήματος και καλύτερων παροχών και πληρέστερης εξυπηρέτησης στην πραγματικότητα όλα αυτά δεν αποτελούν παρά λόγια του αέρα. Φανφάρες που λέγονται για να λέγονται και ταξίματα άνευ ουσίας, μιας και η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική και τείνει να γίνει και πολύ χειρότερη από τώρα και εφεξής.

Αφού με την παραμικρή διαπίστωση οφειλής των ασφαλιστικών του εισφορών ο ασφαλισμένος θα τίθεται εκτός συστήματος και θα στερείται όλων των δικαιωμάτων και παροχών από αυτό, μέχρις ότου τουλάχιστον προχωρήσει σε μια κάποια ρύθμιση. Μοιάζει όλη αυτή η αντιμετώπιση του πολίτη από το ελληνικό Κράτος με την αρχαία εκείνη απάτη του βασιλιά της Κύπρου Κινύρα απέναντι στον βασιλέα των Αχαιών Αγαμνέμονα την οποία αξίζει να υπενθυμίσουμε.

Ο Κινύρας, βασιλιάς της Πάφου στην Κύπρο, είχε συνάψει βαρύτιμη συμμαχία με τα αδέλφια Αγαμνέμονα και Μενέλαο. Ως ένας (και αυτός) από τους παλιούς μνηστήρες της ωραίας Ελένης, όταν εκείνη τελικά προτίμησε τον Μενέλαο, δεσμεύτηκε δια όρκου μαζί με υπόλοιπους, ότι, αν ποτέ χρειαζόταν, θα υπερασπιζόταν με κάθε τρόπο την τιμή και την υπόληψη της. Και χρειάστηκε. Όταν ο Πάρις απήγαγε την μορφονιά από τα ανάκτορα της Σπάρτης, ο Μενέλαος ζήτησε άμεσα την υποστήριξη του αδελφού του και ο Αγαμνέμονας με την σειρά του ενεργοποίησε το παλιό σύμφωνο των μνηστήρων.

Από τον Κινύρα συγκεκριμένα ζήτησε να του στείλει εκείνα τα πενήντα (50) πλοία για τα οποία είχε ρητώς δεσμευτεί. ο Κύπριος ανταποκρίθηκε τυπικότατα αλλά και πονηρότατα… Έστειλε στον αρχηγό των Αχαιών μια πλήρως εξοπλισμένη πολεμική τριήρη με καπετάνιο τον ίδιο του τον γιό αλλά επάνω της φόρτωσε σαράντα εννιά ακόμη μινιατούρες καραβιών, κατασκευασμένες σε όλες τους τις λεπτομέρειες από καθαρό πηλό. Τι είναι αυτά? ρώτησε ο Αγαμνέμων.

Ο στόλος που σου υποσχέθηκε ο πατέρας μου, του απάντησε ο γιός του Κινύρα.

Ένα μεγάλο πλοίο και σαράντα εννιά ακόμη μικρότερα. Αλλά σαν έβαλε ο Αγαμέμνων τα ομοιώματα στο νερό, ο πηλός από τον οποίο ήτανε φτιαγμένα έλιωσε, κι όλα τους πήγανε στον πάτο.

 

 

Top
Enable Notifications OK No thanks