-
Αρχική > Ελλάδα > Echo: Οι άλλες δύο υποθέσεις στην Ελλάδα που είχε λύσει ο σκύλος που βρήκε τη σορό του Μπάμπη

Echo: Οι άλλες δύο υποθέσεις στην Ελλάδα που είχε λύσει ο σκύλος που βρήκε τη σορό του Μπάμπη

Μετά από ημέρες ερευνών στην περιοχή του Μεσολογγίου για την εύρεση του εξαφανισμένου Μπάμπη Κούτσικου, η σορός του αδικοχαμένου 31χρονου βρέθηκε το απόγευμα της Δευτέρας (22/01) στην περιοχή Ευαγγελίστρια του Κάμπου Ευηνοχωρίου.

Κομβικό ρόλο στην εύρεση του 31χρονου διαδραμάτισε η ερευνητική ομάδα «Anubis» με τον σκύλο Echo, έναν βελγικό ποιμενικό που κατάφερε να εντοπίσει τη σορό του άτυχου Μπάμπη -που βρισκόταν σε προχωρημένη σήψη- μέσα σε βάλτο.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα η Αγγελική Διακομανώλη, υπεύθυνη οργάνωσης και επικοινωνίας της εταιρείας AnubisK9team, είχε μιλήσει στο iefimerida.gr για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ο Echo κατάφερε να εντοπίσει τον 31χρονο.

Στη σελίδα της, η ομάδα «Anubis Coldcase K9 Team» αναφέρει για την υπόθεση του Μπάμπη Κούτσικου:

«Μετά από αίτημα των συγγενών προς την εισαγγελία Μεσολογγίου, διορίστηκε ορκωτός πραγματογνώμονας ο επικεφαλής της ομάδας μας, Αλεξανδρής Ευάγγελος, για τη διερεύνηση της υπόθεσης του Χ.Κ., ο οποίος είχε εξαφανισθεί στις 05.01.2024. Την 22.01.2024, περί ώρα 16:19, εντοπίστηκε σορός αγνώστου ταυτότητος από τον σκύλο ανίχνευσης νεκρών αγνοούμενων ανθρώπων και ανθρωπίνων υπολειμμάτων, Echo. Η σκηνή ασφαλίστηκε, η περιοχή αποκλείστηκε, και στο σημείο που επιχειρούσε η ομάδα μας κλήθηκε ο αρμόδιος υπάλληλος της ΕΛ.ΑΣ ώστε να διαφυλάξει την οριοθετημένη σκηνή μέχρι να έρθουν τα αρμόδια όργανα που διεξάγουν την προανάκριση και την κύρια ανάκριση».

Echo: Aυτός είναι ο ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος που βρήκε τη σορό του Μπάμπη στον βάλτο -Θα βραβευτεί

Οι άλλες δύο υποθέσεις
Όσον αφορά τις άλλες δύο υποθέσεις που έχει λύσει ο Echo, η ομάδα έγραψε στη σελίδα της:

«Στις 25.08.2023 και περί ώρας 14:20 ενημερωθήκαμε τηλεφωνικά από συγγενή για την, από 18.08.2023, εξαφάνιση του κου Θ.Χ. στην Αίγινα. Η συνδρομή μας με τα ειδικά σκυλιά ανίχνευσης νεκρών ανθρώπων και ανθρώπινων υπολειμμάτων ήταν άμεση. Ο κος Θ.Χ. βρέθηκε από τον σκύλο Echo στις 14:20 πλησίον της μονής όπου εξαφανίστηκε».

Σε μια ακόμα εξαφάνιση, ο Echo έπαιξε καταλυτικό ρόλο:

«Στις 14.08.2023 και περί ώρας 11:07 κληθήκαμε μέσω email από συγγενή, που αφορούσε την εξαφάνιση της κας Μ.Μ. στην περιοχή Πλακάκια της Ερέτριας, στις 20.07.2023, ώρα 15:30. Η συνδρομή μας με τα ειδικά σκυλιά ανίχνευσης νεκρών ανθρώπων και ανθρώπινων υπολειμμάτων ήταν άμεση. Η Μ.Μ. βρέθηκε από τον σκύλο Echo στις 24.08.2023, στις 12:00. Τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια».

<p>Πηγή: <a target=”_blank” href=”https://www.iefimerida.gr”

Top
Enable Notifications OK No thanks