Οι αλμυρές κρέπες αποτελούν ένα ιδανικό δείπνο για 2 με ελάχιστο βαθμό δυσκολίας και πολύ ωραία γεύση! Είτε είστε ερωτευμένοι, είτε όχι σίγουρα αυτές τις κρέπες θα τις… ερωτευτείτε!
Και για γλυκιά κρέπα προτείνουμε: Σπιτικές κρέπες με μπισκότα όρεο.
Μπορείς να βρεις όλες μας τις συνταγές για κρέπες εδώ!
- Χρόνος Προετοιμασίας30 Λεπτά
- Χρόνος Μαγειρέματος30 Λεπτά
- Συνολικός Χρόνος1 Ώρες
- Μερίδες4
Για τις αλμυρές κρέπες θα χρειαστείτε
Υλικά για τιες κρέπες
- 4 Μεγάλα αβγά
- 2 κούπες Γάλα
- 2 κούπες Αλεύρι γ.ο.χ.
- 1/4 κ.γ. Αλάτι
- 6-7 κ.γ. Λιωμένο βούτυρο
- Λίγο Ελαιόλαδο , κρέμα γάλακτος
Υλικά για τη γέμιση
- 200 γρ. Ζαμπόν σε φέτες
- 600 γρ. Κασέρι τριμμένο
- 200 ml Κρέμα γάλακτος
- Λίγο βούτυρο για το τηγάνι
- 200 γρ. Μανιτάρια
Εκτέλεση
Χτυπάτε σε ένα μπολ τα αβγά και 2 κούπες γάλα. Όταν χτυπηθούν καλά, προσθέτετε τμηματικά το αλεύρι και το αλάτι και ύστερα το βούτυρο.
Σκεπάζετε το μπολ και το βάζετε στο ψυγείο για 1 με 1 1/2 ώρα.
Όταν το βγάλετε από το ψυγείο ξαναχτυπάτε το μείγμα το οποίο πρέπει να είναι ομοιόμορφο και πηκτό. Αν είναι πολύ πηχτό αραιώστε με λίγη κρέμα γάλακτος.
Βουτυρώνετε ένα αντικολλητικό τηγάνι διαμέτρου 9 ιντσών και γεμίστε ένα φλιτζανάκι του καφέ με το μείγμα.
Το χύνετε στο κέντρο του τηγανιού και γυρνάτε κυκλικά το τηγάνι μέχρι να πάει το μείγμα παντού. Η κρέπα δεν θα πρέπει να είναι ούτε πολύ παχιά, ούτε πολύ λεπτή.
Σε μια μεγάλη πιατέλα βάλτε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο αρκετά μεγάλο ώστε να καλύπτει την κρέπα. Φτιάχνετε όσες κρέπες θέλετε, φροντίζοντας ανάμεσα τους να υπάρχει πάντα ένα φύλλο αλουμινόχαρτο.
Στη συνέχεια αφού έχουν ετοιμαστεί οι κρέπες, τις γεμίζετε με τυρί κασέρι τριμμένο, ζαμπόν σε φέτες, μανιτάρια και τυλίγετε τις κρέπες σαν κύλινδρο.
Τις βάζετε σε πυρέξ και τις περιχύνετε με κρέμα γάλακτος. Πασπαλίζετε με τυριά τριμμένα και ψήνετε σε μέτριο φούρνο μέχρι να λιώσει το τυρί και να ροδίσουν οι κρέπες!