-
Αρχική > Ελλάδα > Ιερώνυμος για παιδιά ομόφυλων ζευγαριών: Η Εκκλησία θα περιμένει να μεγαλώσουν και εάν επιθυμούν, θα βαπτιστούν

Ιερώνυμος για παιδιά ομόφυλων ζευγαριών: Η Εκκλησία θα περιμένει να μεγαλώσουν και εάν επιθυμούν, θα βαπτιστούν

«Τα παιδιά τα αγαπάμε και νοιαζόμαστε περισσότερο απ’ όλους τους άλλους», φέρεται να είπε ο Αρχιεπίσκοπος

περιμένει να μεγαλώσουν και εάν επιθυμούν, θα βαπτιστούν

«Τα παιδιά τα αγαπάμε και νοιαζόμαστε περισσότερο απ’ όλους τους άλλους», φέρεται να είπε ο Αρχιεπίσκοπος

Τα παιδιά των ομόφυλων ζευγαριών θα μπορούν να βαφτιστούν μόνο όταν μεγαλώσουν, γνωστοποίησε, μετά το πέρας της συνάντησης με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος απαντώντας στο τι θα κάνει η Εκκλησία.

«Τα παιδιά τα αγαπάμε και νοιαζόμαστε περισσότερο απ’ όλους τους άλλους. Η Εκκλησία θα περιμένει αυτά τα παιδιά να φτάσουν σε μία ηλικία και όταν μεγαλώσουν και επιθυμούν να βαπτιστούν θα βαπτιστούν», είπε συγκεκριμένα.

«Πρέπει να επιστρέψουμε ξανά στην παράδοση»

Ειδικότερα, απαντώντας σε ερώτηση για το θέμα της βάπτισης ο Μακαριώτατος κ. Ιερώνυμος δήλωσε πως «πρέπει να επιστρέψουμε ξανά στην παράδοση. Αν η βάπτιση γίνεται στη μικρή ηλικία των παιδιών, είναι διότι μέσα στην Εκκλησία είχε δημιουργηθεί η αίσθηση ότι το παιδί μεγαλώνει μέσα σε ένα περιβάλλον χριστιανικών αρχών. Επομένως δεν χρειαζόταν κατήχηση, γιατί γινόταν εντός του περιβάλλοντος. Τώρα που αλλάζουν τα πράγματα, δεν είμαστε κατά των παιδιών. Τα παιδιά τα αγαπάμε και νοιαζόμαστε περισσότερο απ’ όλους τους άλλους. Η Εκκλησία θα περιμένει αυτά τα παιδιά να φτάσουν σε μία ηλικία και όταν μεγαλώσουν και επιθυμούν να βαπτιστούν θα βαπτιστούν».

Ο κ. Ελπιδοφόρος απαντώντας για το ίδιο θέμα είπε: «Δεν έχω να προσθέσω τίποτα, τα είπε όλα ο Μακαριώτατος».

Η δήλωση Ελπιδοφόρου

 

O Σεβασμιώτατος κ. Ελπιδοφόρος μετά το πέρας της συνάντησης σημείωσε: «Οι πολιτικές ηγεσίες των δύο χωρών δείχνουν τον σωστό δρόμο, ότι οι ΗΠΑ και η Ελλάδα συμπορεύονται προς όφελος των δύο πλευρών. Ασφαλώς η Εκκλησία προηγήθηκε αυτής της συμπορεύσεως, γιατί πάντοτε συμπορευόμαστε. Η Εκκλησία της Ελλάδος είναι η Εκκλησία της πατρίδας μας, όλων των ομογενών. Όπως αγαπούμε την πατρίδα, αγαπούμε και την Εκκλησία της. Οι ομογενείς είναι πάντοτε στη διάθεση του Μακαριωτάτου και της Εκκλησίας της Ελλάδος, στις καλές αλλά και τις δύσκολες μέρες. Όπως στις φυσικές καταστροφές, τις πυρκαγιές και τις πλημμύρες, αλλά και στις χαρές της πατρίδας μας, είμαστε πάντοτε στο πλευρό της Εκκλησίας και της Ελλάδας».

Η δήλωση Ιερώνυμου

Από την πλευρά του ο Αρχιεπίσκοπος δήλωσε: «Θα ήθελα να συμφωνήσω με τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο και να τονίσω ότι αυτού του είδους οι συναντήσεις, η ανταλλαγή απόψεων, η συνεργασία αυτή ωφελεί και τη δική μας πλευρά και την Ορθόδοξη Εκκλησία της Αμερικής. Υπάρχει ένα κοινό σημείο που πρέπει να το τονίσουμε ιδιαίτερα, ότι ο χώρος ο οποίος μας συνδέει τις δύο Εκκλησίες, είναι το Πατριαρχείο. Αυτή είναι η καρδιά της Ορθοδοξίας και θα πρέπει να παλεύουμε να εργαζόμαστε, ώστε αυτή η συνεργασία και η ενότητα να αποβαίνει προς όφελος της Εκκλησίας και της πατρίδας μας».

Η συνάντηση των δύο εκκλησιαστικών ηγετών και των μελών της συνοδείας του Σεβασμιωτάτου, διήρκεσε σαράντα λεπτά και συζητήθηκαν θέματα της τρέχουσας εκκλησιαστικής επικαιρότητας.

https://www.ethnos.gr/ekklisia/article/298980/ieronymosgiapaidiaomofylonzeygarionhekklhsiathaperimeneinamegalosoynkaieanepithymoynthabaptistoyn

 

Top
Enable Notifications OK No thanks