-
Αρχική > Συνταγές > ΧΟΝΤΡΑ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

ΧΟΝΤΡΑ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

Υ Λ Ι Κ Α (πολλά σε αριθμό, σε μικρές ποσότητες)
250 γραμ. Μακαρόνια χοντρά Νο2 ΖΙΤΙ
3 κ.σ. Ελαιόλαδο Έξτρα Παρθένο
200 γραμ. Ντοματάκι αποφλοιωμένο, χυλό στο multi
3 κ.σ. Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες Σκόρδο ψιλοκομμένες
1 κ.γ. Ζάχαρη άσπρη
1/2 κ.γ. Μοσχοκάρυδο τριμμένο
1/2 Ζωμό λαχανικών Σπιτικό
400 γραμ. Γιαούρτι στραγγιστό 2%
3 κ.σ. Μαϊντανό ψιλοκομμένο
4 κ.σ. Μαγιονέζα χωρίς αυγό και γάλα, νηστήσιμη
3 κουτάλες ζωμό από τα μακαρόνια
200 γραμ. Γιδοτύρι, στο χοντρό του τρίφτη
100 γραμ. Παρμεζάνα στο ψιλό και
100 γραμ. Παρμεζάνα στο χοντρό του τρίφτη
Πιπέρι
Ε Κ Τ Ε Λ Ε Σ Η
Βράζω τα μακαρόνια σε ελαφρά αλατισμένο νερό.
Ζεσταίνω το λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι και σωτάρω για λίγο το κρεμμύδι με το σκόρδο. Ρίχνω τον χυλό της ντομάτας, και τον ζωμό των λαχανικών, μαζί και μια κουτάλα νερό από τα μακαρόνια και αφήνω να σιγοβράσει μέχρι να πήξει ικανοποιητικά. Αφήνω να κρυώσει.
Σε μπωλ ανακατεύω την μαγιονέζα, το πιπέρι, το γιαούρτι, το μοσχοκάρυδο, τον μαϊντανό, το γιδοτύρι και την ψιλή παρμεζάνα. Αν το μείγμα είναι πολύ σφιχτό, το αραιώνω με μια-δυο κουτάλες νερό από τα μακαρόνια. Ρίχνω και την σάλτσα που κρύωσε και ανακατεύω πολύ καλά.
Λαδώνω ένα ταψάκι πυρέξ, το πασπαλίζω με λίγη φρυγανιά και στρώνω τα μακαρόνια.
Από πάνω απλώνω το μείγμα του γιαουρτιού, να καλυφθούν καλά και πασπαλίζω με την χοντρή παρμεζάνα

Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 25-30 λεπτά και γίνεται έτσι

Το ταψάκι είναι 20Χ30 εκατοστά και περίσσεψε μείγμα γιαουρτιού, που το έβαλα στον καταψύκτη για μελλοντική χρήση.

Αυτό βγάζει 4 μερίδες και είναι νοστιμότατο, έστω και χωρίς αλάτι. Τα τυριά και τα μακαρόνια έχουν αρκετό (για μένα!)

 

 

Top
Enable Notifications OK No thanks