-
Αρχική > Τοπικά νέα > Kαστοριά :Ενα υδατοδρόμιο στην λίμνη θα εκτινάξει την επισκεψιμότητα

Kαστοριά :Ενα υδατοδρόμιο στην λίμνη θα εκτινάξει την επισκεψιμότητα

Καλά το είχανε ξεκινήσει το θέμα προς συζήτηση πριν 3-4 χρόνια, αλλά, τόσο τοπικά, όσο και κεντρικά -σε επίπεδο Υπουργείων- για έναν ανεξήγητο λόγο, αίφνης όλες οι συζητήσεις κόπασαν και το θέμα μπήκε στο περιθώριο.

Η αλήθεια είναι ότι η Καστοριά –λόγω της Ορεστιάδας λίμνης, η οποία, τις περισσότερες μέρες του χρόνου, τελεί σε νηνεμία και κάλμα- προσφέρει μοναδικές δυνατότητες προσαπογείωσης ελικοφόρων υδροπλάνων.

Τα οποία υδροπλάνα μπορούν να μεταφέρουν κόσμο,είτε από τα Ιωάννινα (με πολύ ιδιαίτερο στόχο τα στίφη των Ισραηλινών που κατακλύζουν την γειτονική λιμνούπολη), είτε από Θεσσαλονίκη, είτε από την παραθαλάσσια Αθήνα, είτε από τα λοιπά μεγάλα λιμάνια της χώρας και θα μπορούν να τους αποβιβάζουν στην καρδιά ακριβώς της πόλης, δυο μόλις βήματα από την πόρτα των αστικών ξενοδοχείων τους.

Μια τέτοια δυνατότητα εύκολης μετακίνησης, είναι σίγουρο ότι θα ενισχύσει απίστευτα τον τοπικό τουρισμό και μάλιστα θα δουλέψει ανταγωνιστικότατα έναντι των υπολοίπων περιοχών- με μόνη εξαίρεση ίσως τις Πρέσπες…

Ο ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ

Top
Enable Notifications OK No thanks