-
Αρχική > Πολιτισμός > Τιμώμενη πόλη η Καστοριά στο Διεθνές Φεστιβάλ Καρναβαλικών Αγώνων “Surva” της Βουλγαρίας(φωτογραφίες)

Τιμώμενη πόλη η Καστοριά στο Διεθνές Φεστιβάλ Καρναβαλικών Αγώνων “Surva” της Βουλγαρίας(φωτογραφίες)

Πραγματοποιήθηκε από τις 26 έως τις 28 Ιανουαρίου2024 στην πόλη Πέρνικ (Pernik) της Βουλγαρίας το Διεθνές Φεστιβάλ Καρναβαλικών Αγώνων «Surva». Επίσημος προσκεκλημένοςτου ΔήμουΠέρνικ ήτανοΔήμαρχος Καστοριάς Γιάννης Κορεντσίδης, καθώς τιμώμενη πόλη στο Φεστιβάλ ήταν η Καστοριά.

Συνδετικός κρίκος μεταξύ των δύο Δήμων, είναι ο Όμιλος Πολιτιστικής Ανάπτυξης Καστοριάς «Μύησις», ο οποίος συμμετέχει εδώ και τρία χρόνια στις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ «Surva».  Και τη φετινή χρονιά, η συμμετοχή του ήταν εντυπωσιακή, αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα από τους θεατές και τα εύσημα από τους διοργανωτές.

Ο Δήμαρχος Καστοριάς πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας με τον Δήμαρχο του Δήμου ΠέρνικStanislavVladimirov, παρών στη συνάντηση ήταν και ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού & Πολιτισμού Μάνος Εγγλέζος. Η συζήτηση η οποία διεξήχθη σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα, επικεντρώθηκε σε θέματα που αφορούν τον τουρισμό και τον πολιτισμό. Επιπρόσθετα,οι δύο Δήμαρχοι συμφώνησαν για τη συνέχιση της συνεργασίας, προχωρώντας το επόμενο διάστημα στην αδελφοποίηση των Δήμων Καστοριάς-Πέρνικ, η οποία θα επιφέρει πολλαπλά οφέλη και στις δύο πλευρές.

Παράλληλα ο κ. Κορεντσίδης, πραγματοποίησε σειρά συναντήσεων και επαφών με τοπικούς φορείς και εκπροσώπους, με στόχο την ανάπτυξη συνεργασιών και την ανάδειξη και προώθηση του τουριστικού προϊόντος της Καστοριάς.

Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η συνάντηση που πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Καστοριάς με τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Καρναβαλικών Πόλεων (FederationofEuropeanCarnivalCities)LarsAlgell, παρουσία του μέλους της FECCκαι Διευθυντή του Πολιτιστικού Κέντρου TIVATGoranBozovic. Ο Πρόεδρος της FECCέδειξε έκδηλο ενδιαφέρον για το παραδοσιακό Καστοριανό Καρναβάλι «Ραγκουτσάρια», αλλά  και την πρόθεσή του για περαιτέρω συνεργασία με τον Δήμο Καστοριάς.

 

 

 

Top
Enable Notifications OK No thanks