-
Αρχική > Συνταγές > Ζουμερά μπιφτέκια: Αυτό είναι το ιδανικό tip για να πετύχετε το κατάλληλο ψήσιμο

Ζουμερά μπιφτέκια: Αυτό είναι το ιδανικό tip για να πετύχετε το κατάλληλο ψήσιμο

Αν είστε λάτρης των μπέργκερ, τότε πιθανώς έχετε δοκιμάσει να τα φτιάξετε στο σπίτι, ειδικά αν καλείτε φίλους στο σπίτι για μπάρμπεκιου.

Και αν και το μαγείρεμά τους φαίνεται με μια αρκετά απλή διαδικασία, επιλογές όπως η χρήση πολύ χαμηλής θερμοκρασίας, μπορεί στην πραγματικότητα να αποδειχθεί μεγάλο λάθος, σύμφωνα με το tastingtable.com.

Όταν μαγειρεύετε μπιφτέκια μοσχαρίσιου κρέατος, πολλοί άνθρωποι ανησυχούν για το υπερβολικό ψήσιμο του κρέατος. Εξάλλου, ενώ τα μπιφτέκια κοτόπουλου και γαλοπούλας πρέπει να μαγειρεύονται πολύ καλά για λόγους ασφαλείας, τα μοσχαρίσια μπιφτέκια μπορούν να καταναλωθούν με ασφάλεια όταν φτάσουν σε εσωτερική θερμοκρασία 72 βαθμών.

Αν θέλετε, για παράδειγμα, ένα μπιφτέκι που να είναι ακόμα ροζ στη μέση, μπορεί να χαμηλώσετε τη θερμοκρασία, αλλά αυτό είναι το ακριβώς αντίθετο από αυτό που πρέπει να κάνετε. Είτε μαγειρεύετε μπιφτέκια στη σχάρα, είτε σε τηγάνι, λοιπόν, το καραμελώδες χρώμα του κρέατος είναι το ζητούμενο. Και ο μόνος τρόπος για να το πετύχετε είναι να χρησιμοποιήσετε υψηλή θερμοκρασία.

 

Ζουμερά μπιφτέκια: Αυτό είναι το ιδανικό tip για να πετύχετε το κατάλληλο ψήσιμο

 

Για να σχηματίσουν τα μπιφτέκια σας αυτή την τέλεια κρούστα, πρέπει να τα ψήσετε σε υψηλή θερμοκρασία και στη συνέχεια να τα αφήσετε να κάνουν τη δουλειά τους. Μόλις τα μπιφτέκια σας τοποθετηθούν στο τηγάνι ή τη σχάρα, όσο δελεαστικό και αν είναι, μην τα αγγίζετε για μερικά λεπτά. Όχι μόνο θα σχηματιστεί μια κρούστα, αλλά τα μπιφτέκια σας θα σφίξουν όμορφα, ώστε να μην σπάσουν όταν τα γυρίσετε.

Μόλις το πάνω μέρος του κρέατος δείξει λίγη υγρασία και υπάρχει μια ωραία χρυσαφένια κρούστα στο κάτω μέρος, γυρίστε τα. Το πόση ώρα θα τα αφήσετε στη σχάρα μετά από αυτό εξαρτάται από το πάχος του μπιφτεκιού, οπότε χρησιμοποιείτε πάντα ένα θερμόμετρο για να βεβαιωθείτε ότι τα μπιφτέκια σας έχουν ψηθεί σε ασφαλή θερμοκρασία.

Αν στοχεύετε σε ένα καλοψημένο μπιφτέκι, ελέγξτε τη θερμοκρασία του μετά από 10 λεπτά συνολικού ψησίματος. Για μέτρια καλοψημένο, περιμένετε εννέα λεπτά, για μέτριο, μαγειρέψτε για επτά έως οκτώ λεπτά και αν θέλετε μισοψημένο, έξι έως επτά λεπτά.

 Athensmagazine.gr:

 

 

Top
Enable Notifications OK No thanks