-
Αρχική > Ελλάδα > Ακρίβεια – Μειωμένες τιμές και πολύχρωμα τιμολόγια για τον Φεβρουάριο

Ακρίβεια – Μειωμένες τιμές και πολύχρωμα τιμολόγια για τον Φεβρουάριο

Χαμηλότερες χρεώσεις για το «πράσινο» τιμολόγιο του Φεβρουαρίου σε σχέση με τον Ιανουάριο ανακοίνωσε η ΔΕΗ.
Υπενθυμίζεται ότι με απόφαση που υπογράφουν υπογράφουν ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Θόδωρος Σκυλακάκης και η Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κυρία Αλεξάνδρα Σδούκου, οι πάροχοι θα μπορούν να προσφέρουν μικτά προϊόντα προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας και συμβόλαια τουλάχιστον εξάμηνης διάρκειας.

Με τη συγκεκριμένη Υπουργική Απόφαση τροποποιείται προγενέστερη, που αφορούσε στην εφαρμογή του πράσινου τιμολογίου και στη επισήμανση προϊόντων προμήθειας και λογαριασμών κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας.

Βάσει της νέας Απόφασης, ως μεικτά προϊόντα νοούνται αυτά που συνδυάζουν χαρακτηριστικά κάποιων από τις τέσσερις κατηγορίες τιμολογίων (σταθερά: μπλε, ειδικό: πράσινο, κυμαινόμενα: κίτρινα και δυναμικά: πορτοκαλί). Τα «μεικτά» ορίζεται πως εμπίπτουν στα προϊόντα προμήθειας κίτρινης σήμανσης.

Έτσι, θα υπάρξουν χαμηλότερες χρεώσεις για το «πράσινο» τιμολόγιο του Φεβρουαρίου σε σχέση με τον Ιανουάριο κατά 10%.

Συγκεκριμένα:

13,3 €/KW από 14,7 €/KW τον Ιανουάριο

11,8 €/KW η μικρότερη τιμή από 13,635 €/KW

14,6 €/KW η υψηλότερη από 17,1 €/KW

Για παράδειγμα, για σταθερή χρέωση 4 μήνες και κυμαινόμενη τους υπόλοιπους 8 (κίτρινο), σταθερή χρέωση έως 300 KW και κυμαινόμενη για την μεγαλύτερη κατανάλωση (κίτρινο) και σταθερά τιμολόγια τουλάχιστον 6 μηνών (μπλε).

Ακρίβεια – Μειωμένες τιμές και πολύχρωμα τιμολόγια για τον Φεβρουάριο

Top
Enable Notifications OK No thanks