-
Αρχική > Δ. Μακεδονία > Σε απόγνωση οι φορτηγατζήδες των Σερβίων- Χωρίς δουλειά από 4 Νοεμβρίου- (VIDEO)

Σε απόγνωση οι φορτηγατζήδες των Σερβίων- Χωρίς δουλειά από 4 Νοεμβρίου- (VIDEO)

Στους δρόμους βγήκαν την Τετάρτη το πρωί 60 ιδιοκτήτες φορτηγών ΔΧ από την περιοχή των Σερβίων, οι οποίοι από της 4 Νοεμβρίου έχουν σταματήσει τη δραστηριότητά τους σε ότι έχει να κάνει με τη μεταφορά λιγνίτη από το Ορυχείο Προσηλίου προς τον ΑΗΣ Μελίτης.

Η ενεργή σύμβαση ΔΕΗ- ΜΕΤΕ δεν τηρείται καθώς η ΔΕΗ δεν λειτουργεί τον ΑΗΣ Μελίτης, με αποτέλεσμα η ιδιοκτήτρια εταιρεία του Ορυχείου να έχει επιλέξει άλλους δρόμους για την πώληση του λιγνίτη.

Εδώ και αρκετό διάστημα φορτηγά από τη Βόρεια Μακεδονία μεταφέρουν τον λιγνίτη στα Μπίτολα, με τους ιδιοκτήτες φορτηγών από τα Σέρβια να βρίσκονται σε αδιέξοδο καθώς οι προτάσεις τους για συμμετοχή στη διακίνηση είτε προς το εξωτερικό ή προς την Πτολεμαϊδα 5 δεν έχουν εισακουστεί.

Η περιοχή των Σερβίων στηρίζει το τοπικό της ΑΕΠ κατά ένα ποσοστό 60-70% στη δραστηριότητα του Ορυχείου Προσηλίου, με την κατάσταση πλέον να περιγράφεται τραγική:

«Είναι θέμα βιοπορισμού και επιβίωσης», σημείωσε ο εκπρόσωπος των ιδιοκτητών φορτηγών, Λουκάς Ζαρογιάννης.

Οι φορτηγατζήδες της περιοχής κάνουν λόγο για πολιτικές ευθύνες και απόνερα της απολιγνιτοποίησης, ενώ τονίζουν πως είναι πληττόμενοι για 3η φορά καθώς υπήρχαν ζητήματα τόσο με το κλείσιμο της Γέφυρας, όσο και με τη μη απόδοση των δεδουλευμένων τους από τη ΛΑΡΚΟ.

Στο πλευρό των φορτηγατζήδων στάθηκαν και οι αγρότες της περιοχής, τονίζοντας πως όλα τα προβλήματα είναι κοινά, ενώ το βράδυ της Τετάρτης όλα τα μπλόκα θα αποφάσιζαν τον τρόπο αποκλεισμού του Τελωνείου της Νίκης.

Οι φορτηγατζήδες παράταξαν τα οχήματά τους στην είσοδο των Σερβίων χωρίς να προβούν σε κάποιο αποκλεισμό δρόμου.

  

https://e-ptolemeos.gr/se-apognosi-oi-fortigatzides-ton-servion-choris-douleia-apo-4-noemvriou-video

 

Top
Enable Notifications OK No thanks