-
Αρχική > πρωτοσέλιδα > Η Ακρίβεια, η ανέχεια και η ανεργία έχουν …γονατίσει τα νοικοκυριά της Καστοριάς(Δώρα Κωτσοπούλου )

Η Ακρίβεια, η ανέχεια και η ανεργία έχουν …γονατίσει τα νοικοκυριά της Καστοριάς(Δώρα Κωτσοπούλου )

    Ξέφρενη ανοδική πορεία έχουν πάρει οι τιμές σ’ όλα σχεδόν τα βασικά είδη διατροφής, την ίδια ώρα που τα οικογενειακά εισοδήματα ακολουθούν σταθερά την… κατιούσα. Πολλοί που εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα πληρώνονται με καθυστέρηση από 3 έως 12 μήνες, η ανεργία έχει εκτοξευθεί στα ύψη, ενώ την πρωτοφανή οικονομική ύφεση, οι κυβερνώντες… εξορκίζουν μόνο στα λόγια!
Κι ενώ αυτή είναι η πραγματική εικόνα σήμερα στην κοινωνία, η ακρίβεια στην Ελλάδα καλά κρατεί! Ο οικογενειακός προϋπολογισμός ιδιαίτερα σφιχτός, με τα πράγματα να δυσκολεύουν ακόμη περισσότερο.

  Μπορεί η Ελλάδα να περνάει κρίσιμες ώρες, όμως και οι πολίτες της καθημερινά έρχονται αντιμέτωποι μ’ ένα σωρό καυτά προβλήματα, είτε αυτά είναι ενεργειακή κριση  είτε ακρίβεια. Μάλιστα, οι πολίτες της ακριτικής μας περιοχής  έχουν ένα λόγο παραπάνω να δυσανασχετούν και να διαμαρτύρονται, διότι ο νομός Καστοριάς τα τελευταία χρόνια βιώνει τα μεγαλύτερα ποσοστά ανεργίας σε όλη τη χώρα. 

Χαρακτηρίζεται θέατρο του παραλόγου

             Η  κυβέρνηση  της Ν Δ βρίσκεται αντιμέτωπη με μια μεγάλη πρόκληση:  Πώς θα αντιμετωπίσει την ανεργία που καλπάζει σε δυσθεώρητα ύψη και φυσικά πώς θα αντιμετωπίσει την ακρίβεια ακόμη και σε βασικά αγαθά που οι τιμές τους «καίνε» την τσέπη των καταναλωτών;
Τα στοιχεία είναι αμείλικτα: Η Ελλάδα παραμένει η ακριβότερη χώρα σε βασικά προϊόντα, σε σχέση με άλλα κράτη της Ε.Ε., αφού τα ελληνικά νοικοκυριά τα αγοράζουν έως και 297% πιο ακριβά! Αν αυτό δεν αποτελεί θέατρο του παραλόγου, τότε πώς αλλιώς μπορεί να χαρακτηριστεί;

Από την πλευρά της , η Κυβέρνηση προσπαθεί να αντιμετωπίσει την ανεργία στην Ελλάδα με προγράμματα «ασπιρίνη», τα οποία δίνουν μια προσωρινή λύση και σε μικρό αριθμό ανέργων. Το πρόβλημα ωστόσο παραμένει και διογκώνεται όσο περνάει ο καιρός, αφού δεν ανοίγουν θέσεις εργασίας σε παραγωγικές επενδύσεις.

Top
Enable Notifications OK No thanks