-
Αρχική > Υπέρ Υγείας > Έχω χρόνια φλεγμονή και αυτό είναι το No1 αντιφλεγμονώδες ρόφημα 2 συστατικών που φτιάχνω κάθε μέρα», αποκαλύπτει συγγραφέας

Έχω χρόνια φλεγμονή και αυτό είναι το No1 αντιφλεγμονώδες ρόφημα 2 συστατικών που φτιάχνω κάθε μέρα», αποκαλύπτει συγγραφέας

Η φλεγμονή μπορεί να είναι εξαιρετικά δυσάρεστη, τόσο σωματικά όσο και ψυχικά. Αν αντιμετωπίζετε χρόνια φλεγμονή, να ξέρετε ότι δεν είστε μόνοι. Η Danielle DeAngelis δημοσιογράφος που εξειδικεύεται σε θέματα υγείας αποκαλύπτει ότι υπάρχει ένα νόστιμο και υγιεινό αντιφλεγμονώδες ρόφημα 2 συστατικών που μπορεί να βοηθήσει στην μείωση της φλεγμονής και το φτιάχνει κάθε μέρα.

Η προσωπική εμπειρία της ειδικού

«Από το 2021, ζω με την διάγνωση της ροδόχρου νόσου των οφθαλμών, η οποία προκαλεί φλεγμονή στο δέρμα και στα μάτια μου. Για να τη διαχειριστώ, άλλαξα τη διατροφή μου με στόχο τη μείωση της φλεγμονής», αναφέρει η Danielle DeAngelis.

Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Nutrients υποστηρίζει ότι μια αντιφλεγμονώδης διατροφή μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση δερματικών παθήσεων, όπως η ακμή ή η ροδόχρους νόσος.

Επιπλέον, πολλές έρευνες δείχνουν ότι διάφορα τρόφιμα όπως τα μούρα, τα σκούρα φυλλώδη λαχανικά, τα βούτυρα ξηρών καρπών, τα όσπρια και τα ψάρια είναι πλούσια σε αντιφλεγμονώδη θρεπτικά συστατικά.

Αυτό είναι το No1 αντιφλεγμονώδες ρόφημα 2 συστατικών

«Πίνω καφέ το πρωί, αλλά το βράδυ το αγαπημένο μου ρόφημα είναι το μαύρο τσάι χωρίς καφεΐνη», αποκαλύπτει η Danielle DeAngelis. «Παρόλο που δεν είναι κάτι ιδιαίτερο, το μαύρο τσάι είναι από μόνο του αντιφλεγμονώδες χάρη στα φλαβονοειδή του. Για να το κάνω ακόμα πιο νόστιμο και θρεπτικό, προσθέτω ένα μείγμα μπαχαρικών», συμπληρώνει η ειδικός.

Τα μυστικά μπαχαρικά

«Τις περισσότερες φορές χρησιμοποιώ καρυκεύματα μπαχαρικών κολοκύθας, καθώς και ένα νόστιμο μείγμα από κανέλα, μοσχοκάρυδο, τζίντζερ και γαρύφαλλο. Μερικές φορές μπορεί να προσθέσω λίγη επιπλέον αλεσμένη κανέλα ή τζίντζερ, ανάλογα με τη γεύση.

Ο γαστρεντερολόγος Dr. Will Bulsiewicz συνιστά επίσης να προσθέτετε μπαχαρικά στον πρωινό σας καφέ για τα οφέλη τους στην υγεία του εντέρου και την καταπολέμηση της φλεγμονής.

Τι να προσέξετε

«Αν και εμένα δεν με επηρεάζει προσωπικά, τα ζεστά φαγητά και ροφήματα μπορεί να προκαλέσουν φλεγμονή σε άτομα με παρόμοιες δερματικές παθήσεις», επισημαίνει η DeAngelis. Μπορείτε επίσης να απολαύσετε μαύρο τσάι με παγάκια και μπαχαρικά απολαμβάνοντας τα ίδια οφέλη.

 

 

Top
Enable Notifications OK No thanks