-
Αρχική > Δ. Μακεδονία > Εδω και 12 ημέρες δεν πραγματοποιούνται τακτικά χειρουργεία στο νοσοκομείο Κοζάνης λόγω έλλειψης Αναισθησιολόγου.

Εδω και 12 ημέρες δεν πραγματοποιούνται τακτικά χειρουργεία στο νοσοκομείο Κοζάνης λόγω έλλειψης Αναισθησιολόγου.

του Σπύρου Κουταβά

Αναστολή όλων των Τακτικών χειρουργείων λόγω έλλειψης Αναισθησιολόγου με ευθύνη της διοίκησης του Μαμάτσειου Νοσοκομείου Κοζάνης.

Από την 1η Φεβρουαρίου που το νοσοκομείο Κοζάνης διαθέτει μόνο 2 Αναισθησιολόγους δεν πραγματοποιείται κανένα προγραμματισμένο τακτικό χειρουργείο σε περιστατικά του Χειρουργικού τομέα αλλά και άλλων, όπως Ωρλ, Οφθαλμολογικά, Ορθοπεδικά και Γυναικολογικά  περιστατικά. Η κατάσταση στα εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου μυρίζει μπαρούτι αφού πολίτες που εξετάζονται μετά από προγραμματισμένο ραντεβού χειρουργικής η άλλων ειδικοτήτων, οι γιατροί ενώ τους ανακοινώνουν ότι θα πρέπει να εγχειριστούν εν τούτοις δεν μπορούν να προγραμματίσουν την εγχείρηση τους αφού τα τακτικά χειρουργεία με ανεπίσημη απόφαση της διοίκησης δεν πραγματοποιούνται. Λέμε ανεπίσημη, γιατί εδώ και 12 ημέρες ενώ δεν πραγματοποιείται κανένα ακόμη κι από τα προγραμματισμένα χειρουργεία που είναι εγγεγραμμένα στις λίστες του νοσοκομείου για τον μήνα Φεβρουάριο, εν τούτοις ο διοικητής του νοσοκομείου δεν έχει εξεδώσει κάποια ανακοίνωση που να δηλώνει ότι δεν γίνονται χειρουργεία. Μάλιστα σε δημοσίευμα του vetonews στις 7 Φεβρουαρίου όπου αναφέραμε ότι ακυρώνεται σχεδόν 100 τακτικά  χειρουργεία για τον μήνα Φεβρουάριο εξ αιτίας ελλειψης Αναισθησιολόγου ο διοικητής του νοσοκομείου εξέδωσε ανακοίνωση που χαρακτήριζε  ως ανακριβή τα δημοσιεύματα περί «Αναστολής όλων των τακτικών χειρουργείων λόγω έλλειψης Αναισθησιολόγου …..» υπογραμμίζοντας ότι: Σας γνωρίζουμε ότι, δεν έχει εκδοθεί καμία απόφαση από την Διοίκηση του Νοσοκομείου  που αφορά τη μη πραγματοποιήσει τακτικών χειρουργείων του Νοσοκομείου. Η λίστα χειρουργείου του Νοσοκομείου για τον μήνα Φεβρουάριο 2024 ανέρχεται σε 26 προγραμματισμένες επεμβάσεις. Δεν υπάρχουν εφημεριακά κενά, ως εκ τούτου δεν ευσταθεί η έλλειψη εξυπηρέτησης των πολιτών».

Το Μαμάτσειου νοσοκομείο Κοζάνης πρώτη φορά στην ιστορία του βρίσκεται σε τέτοια κατάσταση όπου το ιατρικό προσωπικό εκτός από τα επείγοντα περιστατικά δεν πραγματοποιεί καμιά χειρουργική επέμβαση εξ αιτίας έλλειψης Αναισθησιολόγων. Πρόκειται για εξέλιξη που βαραίνει εξ ολοκλήρου της διοίκηση Σιόλου στο νοσοκομείο Κοζάνης και Μπογιατζίδη στην 3η ΥΠΕ.

Οι πολίτες που έρχονται αντιμέτωποι με αυτή την κατάσταση και πρέπει να εγχειριστούν, είναι σίγουρο ότι εάν διαθέτουν χρήματα  θα στραφούν προς  τα ιδιωτικά ιατρικά κέντρα.

Το ΔΣ του Ιατρικού συλλόγου Κοζάνης όσο και οι Γιατροί, ο Αντιπεριφερειάρχης Κοζάνης Κωσταντίνος Βύζας και ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας Τάσος Φούντογλου, παρότι γνωρίζουν το πρόβλημα, έστω για ηθικούς η λόγους θεσμικού καθήκοντος δεν αποτόλμησαν μια δημόσια τοποθέτηση για την εξεύρεση λύσης.

Πως φτάσαμε σε αυτή την κατάσταση

Ένας από τους τρείς αναισθησιολόγους του νοσοκομείου Συνταξιούχος Στρατιωτικός Γιατρός που τα τελευταία δυο χρόνια εργαζόταν με μπλοκάκι  σταμάτησε την συνεργασία του με αποτέλεσμα οι δύο εναπομείναντες Αναισθησιολόγοι προκειμένου  να καλύψουν το 15 νθήμερο πρόγραμμα εφημεριών σε ΤΠΕ, κλινικές και ΜΕΘ, αποφασίστηκε από την διοίκηση του νοσοκομείου να απαλλαχθούν από την ευθύνη παρουσίας τους στην καθημερινή λειτουργία των  Τακτικών Χειρουργείων του νοσοκομείου. Το συγκεκριμένο γεγονός επιβεβαίωσε μιλώντας στο vetonews κι η διευθύντρια της Ιατρικής Υπηρεσίας Αναισθησιολόγος κ. Λία Μαμασίδου λέγοντας ότι «δεν θα πραγματοποιούνται τακτικά χειρουργεία λόγω εφημεριακού φόρτου των δύο Αναισθησιολόγων» παραπέμποντας για περισσότερες λεπτομέρειας στην διοίκηση του νοσοκομείου.

 

https://www.vetonews.gr/

Top
Enable Notifications OK No thanks