-
Αρχική > Τοπικά νέα > Καστοριά : Πήρε φωτιά κάδος από στάχτη δίπλα σε παρκαρισμένα αυτοκίνητα  Μια απροσεξία με πολλούς κινδύνους (φωτογραφιες βίντεο )

Καστοριά : Πήρε φωτιά κάδος από στάχτη δίπλα σε παρκαρισμένα αυτοκίνητα  Μια απροσεξία με πολλούς κινδύνους (φωτογραφιες βίντεο )

Φωτιά πήρε σήμερα ένας κάδος από στάχτη στην είσοδο της  λαϊκής αγοράς και μάλιστα  δίπλα σε παρκαρισμένα αυτοκίνητα  Μια απροσεξία που ελλοχεύει  πολλούς κινδύνους.

Δεν είναι λίγα τα περιστατικά που έχουν παρατηρηθεί στην Περιοχή μας  κυρίως τον χειμώνα. Η Πυροσβεστική αποδίδει το εποχικό φαινόμενο όχι σε εμπρησμό, αλλά στη στάχτη από τα τζάκια που πετούν κάποιοι απρόσεχτα στους κάδους. Μάλιστα η πράξη εγκυμονεί κινδύνους μεγαλύτερους από την καταστροφή ενός κάδου.

ο Δήμος Καστοριάς εχει  κάνει  πολλές φορές  έκκληση προς τους πολίτες, να μην ρίχνουν την στάχτη από τα τζάκια και τις ξυλόσομπες στους κάδους απορριμμάτων.

«Πρόκειται για μια πράξη που εγκυμονεί πολλούς κινδύνους για τα πληρώματα, τα οχήματα και τον δημοτικό εξοπλισμό.

Ας το προσέξουμε και εμείς. Κάθε φορά που καίγεται ένας κάδος, χάνονται περίπου 800 ευρώ

Όμως, όπως είπαμε, δεν είναι μόνο ο κάδος που καταστρέφεται. Ακόμα μεγαλύτερος γίνεται ο κίνδυνος, εάν οι συνοδοί των απορριμματοφόρων δεν αντιληφθούν έγκαιρα τις εστίες που σιγοκαίνε μέσα στα απορρίμματα και προχωρήσουν στην αποκομιδή. Σε μια τέτοια περίπτωση, ο κίνδυνος πυρκαγιάς και καταστροφής του ίδιου του απορριμματοφόρου είναι μεγάλος, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το προσωπικό.

θεοδώρα Κωτσοπούλου

 

Top
Enable Notifications OK No thanks