-
12 τεμάχιο/ια μεγαλα ασπρα μανιταρια
-
1 κ.σ. ελαιολαδο
-
1 σκελ. σκορδο
-
1 φέτ. μπεικον
-
2 κ.σ. μαιντανο
-
1 τεμάχιο/ια πιπερια κοκκινη
-
200 γρ. φετα
-
1/2 φλ. γραβιερα
-
αλατι
-
πιπερ
Εκτελεση
Καθαρίζουμε πρώτα τα μανιτάρια. Ψιλοκόβουμε το πόδι μανιταριών.
Η γέμιση
Ζεσταίνουμε το αντικολλητικό τηγάνι και ροδίζουμε το ψιλοκομμένο μπέικον.
Το αφαιρούμε.
Δεν θα το βάλουμε στη γέμιση, θέλουμε μόνο την πλούσια γεύση του.
Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το σπασμένο σκόρδο στο ίδιο τηγάνι.
Σοτάρουμε για 1΄ και αφαιρούμε το σκόρδο.
Δυναμώνουμε τη φωτιά και σοτάρουμε τα ψιλοκομμένα μανιτάρια για λίγα λεπτά να πιούν όλα τα υγρά τους.
Πρέπει να είναι στεγνή.
Προσθέτουμε την ψιλοκομμένη πιπεριά και σοτάρουμε 1΄.
Αποσύρουμε από τη φωτιά.
Αφήνουμε για λίγο να κρυώσει.
Προσθέτουμε το τυρί και το μαϊντανό καθώς και μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Δοκιμάζουμε και αν χρειάζεται αλατίζουμε κατά βούληση.
Το τυρί είναι νόστιμο και δεν χρειάζεται έξτρα αλάτι.
Γέμισμα
Με ένα κουτάλι, γεμίζουμε ισομοιράζοντας τη σε όλα.
Στο ταψί
Τα βάζουμε σε λαδωμένο ή αντικολλητικό ταψί.
Ψήσιμο – χρόνος ψησίματος
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170º C, στον αέρα, στη μεσαία σχάρα, για περίπου 20΄.
Το τελευταίο πεντάλεπτο, πασπαλίζουμε με την τριμμένη γραβιέρα και συνεχίζουμε το ψήσιμο για λίγα λεπτά μέχρι να λιώσει η γραβιέρα.