-
Αρχική > Διεθνή > Ρωσία: Πέθανε ο Αλεξέι Ναβάλνι – Το ανακοίνωσαν οι σωφρονιστικές αρχές της χώρας

Ρωσία: Πέθανε ο Αλεξέι Ναβάλνι – Το ανακοίνωσαν οι σωφρονιστικές αρχές της χώρας

Από Κυριάκος Μελλίδης

Τον θάνατο του ηγέτη της ρωσικής αντιπολίτευσης, Alexei Navalny, ανακοίνωσαν οι σωφρονιστικές αρχές της χώρας.

Συναγερμός έχει σημάνει στη Ρωσία, καθώς ένα αεροσκάφος Il-76 με 63 επιβάτες έχει συντριβεί στο Μπέλγκοροντ. Σε βίντεο που κυκλοφορούν στα social media φαίνεται καρέ καρέ η πτώση του.

Το αεροσκάφος φαίνεται να παίρνει κλίση προς το έδαφος και να συντρίβεται στο έδαφος της Ρωσίας σε κλάσματα δευτερολέπτου, με ένα πυκνό σύννεφο φωτιάς και καπνού να το τυλίγει. Ωστόσο, δεν έχει γίνει γνωστό τι μπορεί να προηγήθηκε της «βουτιάς» του Il-76.

Το Il-76 είναι σχεδιασμένο για την αερομεταφορά στρατευμάτων, φορτίων, στρατιωτικού εξοπλισμού και όπλων. Έχει κανονικό πλήρωμα πέντε ατόμων και μπορεί να μεταφέρει έως και 90 επιβάτες.

Η ρωσική κυβέρνηση λέει ότι στο αεροπλάνο που συνετρίβη κοντά στο Μπέλγκοροντ επέβαιναν 74 άτομα, μεταξύ των οποίων 65 ουκρανοί κρατούμενοι.

Ο τοπικός κυβερνήτης Vyacheslav Gladkov δήλωσε ότι ένα απροσδιόριστο «περιστατικό» συνέβη στην περιοχή Korochansky, βορειοανατολικά της πόλης Μπέλγκοροντ, και ότι θα επιθεωρήσει το σημείο.

Η περιοχή του Μπέλγκοροντ, η οποία συνορεύει με την Ουκρανία, έχει δεχτεί συχνές επιθέσεις από την Ουκρανία τους τελευταίους μήνες, συμπεριλαμβανομένης μιας πυραυλικής επίθεσης του Δεκεμβρίου από την οποία σκοτώθηκαν 25 άνθρωποι.

Athensmagazine.gr:

 

 

 

Top
Enable Notifications OK No thanks