-
Αρχική > Απόψεις > Η Καστοριά μπορεί εύκολα να μετατραπεί σε έναν πανεποχιακό τουριστικό προορισμό 

Η Καστοριά μπορεί εύκολα να μετατραπεί σε έναν πανεποχιακό τουριστικό προορισμό 

Για κάποιον μυστήριο λόγο έχει επικρατήσει η άποψη πως η Καστοριά αποτελεί ένα αμιγώς χειμερινό τουριστικό αξιοθέατο. Και επειδή οι απόψεις διαμορφώνουν και ψυχολογία και συνειδήσεις, τελικά,  το όποιο επιτελικό marketingσυντελείται επιτοπίως έχει καθηλωθεί σε μια απίστευτη μονομανία και προωθεί προς τα έξω αυτή την άνευ λόγου παγιωμένη εικόνα.

Τίποτε ωστόσο δεν θα μπορούσε να είναι πιο λαθεμένο από αυτή την εκδοχή. Αφού ηθελημένα λησμονεί, εξαιρεί κι αφήνει έξω από το κάδρο της πραγματικότητας τηνύπαρξη του υδάτινου στοιχείου.

Η Ορεστιάδα λίμνη, το Riverpartyαλλά και το νέο-αναγειρόμενομεγάλο πράσινο κολυμβητήριο του Άργους Ορεστικούμπορούν κάλλιστα να μετατρέψουν την Καστοριά και σε έναν δροσερότατο καλοκαιρινό προορισμό, χαρίζοντας της το πρόσημο ενός χώρου άξιου επίσκεψης καθ’ όλες τις εποχές του χρόνου. Στην ίδια κατεύθυνση θα μπορούσαν μια χαρά να προστεθούν τα ιαματικά λουτρά Αμμουδάρας/ Μεσόβραχου και να συντελέσουν στην δημιουργίαενός υδροχαρούς πακέτου που δεν θα άφηνε ασυγκίνητο κανέναν μεμονωμένο τουρίστα και που κανένα σοβαρό τουριστικό πρακτορείο δεν θα τολμούσε να παραγνωρίσει,έτσι και ο πλήρης φάκελος κατατίθετο στο γκισέ του.

Δεν θέλει κόπο. Θέλει τρόπο!

Ο ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ

.

Top
Enable Notifications OK No thanks