-
Αρχική > Διεθνή > Μία ανάσα πριν τη στέψη ο πρίγκιπας Γουίλιαμ: Ο τίτλος που θα επιλέξει όταν γίνει βασιλιάς – «Θα είναι πολύ ριζοσπαστικός μονάρχης»

Μία ανάσα πριν τη στέψη ο πρίγκιπας Γουίλιαμ: Ο τίτλος που θα επιλέξει όταν γίνει βασιλιάς – «Θα είναι πολύ ριζοσπαστικός μονάρχης»

Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μία ανάσα πριν τη στέψη βρίσκεται ο πρίγκιπας Γουίλιαμ και πολλοί αναρωτιούνται ποιος θα είναι ο τίτλος που θα επιλέξει όταν γίνει βασιλιάς. Μάλιστα, δημοσιογραφικές πηγές αναφέρουν πως θα είναι πολύ ριζοσπαστικός μονάρχης.

Ανησυχία έχει δημιουργηθεί στον βρετανικό λαό, όπως και στο παλάτι, μετά τη δύσκολη επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε η πριγκίπισσα της Ουαλίας, καθώς και την ανακοίνωση του Μπάκιγχαμ με τη διάγνωση του βασιλιά Καρόλου.

Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ βρίσκεται στο πλευρό της συζύγου του, Κέιτ Μίντλετον, καθώς και στο πλευρό της οικογένειάς του, ενώ οι υποχρεώσεις του και τα δημόσια καθήκοντά του έχουν αυξηθεί κατακόρυφα, με στόχο να αναπληρώσει το βασιλικό κενό.

Αξίζει να τονίσουμε πως η κατάσταση στο παλάτι είναι αρκετά σοβαρή. Αμέσως μετά την είδηση πως ο βασιλιάς Κάρολος έχει διαγνωσθεί με καρκίνο ο μικρότερος γιος του, πρίγκιπας Χάρυ, ταξίδεψε εσπευσμένα στο Λονδίνο για να τον δει. Λίγες ώρες αργότερα, ο βασιλιάς της Αγγλίας επέστρεψε στο Norfolk, το μέρος στο οποίο έχει επιλέξει για να αναρρώσει. Παράλληλα με όλες αυτές τις εξελίξεις, ο πρίγκιπας Γουίλιαμ επέστρεψε στα δημόσια καθήκοντά του.

 

Πρίγκιπας Γουίλιαμ
Πρίγκιπας Γουίλιαμ

 

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας αμέσως μετά το εξιτήριο της συζύγου του, Κέιτ Μίντλετον, είχε επιλέξει να μείνει για ένα σύντομο χρονικό διάστημα μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, προκειμένου να της παρέχει ό,τι χρειάζεται.

Η αποχή του όμως, δε θα μπορούσε να συνεχιστεί για πολύ, καθώς οι υποχρεώσεις αυξάνονταν μέρα με τη μέρα.

Ποιο όνομα θα επιλέξει ο πρίγκιπας Γουίλιαμ όταν γίνει βασιλιάς;

Με αυτά τα δεδομένα, οι royal experts συζητούν για την εξέλιξη της μοναρχίας και το ενδεχόμενο της στέψης του πρίγκιπα Γουίλιαμ, η οποία φαίνεται πως δε θα καθυστερήσει. Ποιο όνομα θα επιλέξει άραγε όταν θα γίνει βασιλιάς;

Η βασιλική συντάκτρια του Sunday Times, Roya Nikkhah είχε δηλώσει στο παρελθόν πως ο πρίγκιπας Γουίλιαμ θα διατηρήσει το όνομά του όταν θα γίνει βασιλιάς και θα αποκαλείται βασιλιάς Γουίλιαμ V.

Η Roya Nikkhah είχε αναφέρει: «Όταν εγκαινίασε τα Earthshot ήταν ο δούκας του Cambridge αλλά αποκαλούσε τον εαυτό του πρίγκιπα William. Κι αυτό γιατί θέλει να είναι γνωστός ως πρίγκιπας Γουίλιαμ, καθώς οι Αμερικάνοι τον ξέρουν και τον αγαπούν ως πρίγκιπα Γουίλιαμ, τον αγαπούν περισσότερο από άλλα δημόσια πρόσωπα, σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση».

Τέλος, η Roya εξήγησε και τι είδους βασιλιάς πιστεύει πως θα είναι ο μεγάλος γιος του Καρόλου. Συγκεκριμένα δήλωσε: «Θα είναι πολύ ριζοσπαστικός μονάρχης. Η μοναρχία θα μοιάζει πολύ διαφορετική πολύ σύντομα. Θα αλλάξει πολλά».

Athensmagazine.gr:

 

Top
Enable Notifications OK No thanks