ΥΛΙΚΆ
1 πακέτο πέννες ριγκατόνι ολικής άλεσης
Μισό κιλό μανιτάρια λευκά
1 στήθος κοτόπουλου σε μπουκίτσες
1 πράσο ψιλοκομμένο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Μισό ποτηράκι κρασί
100 γραμμάρια ελαιόλαδο
300 γραμμάρια κρέμα γάλακτος light
100 γραμμάρια παρμεζάνα
100 γραμμάρια γραβιέρα
200 γραμμάρια μοτσαρέλα
Αλάτι πιπέρι σκόνη σκόρδου κουρκουμά και λίγο τζίντζερ.
ΕΚΤΈΛΕΣΗ
Βράζουμε τις πένες για 8 λεπτά σε μπόλικο αλατισμένο νερό.
Ρίχνουμε το μισό ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε πολύ καλά τα μανιτάρια που τα έχουμε κόψει σε φετάκια.
Όταν είναι έτοιμα τα αφαιρούμε, προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το πράσο.
Στη συνέχεια ρίχνουμε το κοτόπουλο σε μπουκίτσες.
Αφήνουμε να σοταριστεί πολύ καλά και σβήνουμε με το κρασί ρίχνουμε τα μπαχαρικά ανακατεύουμε και ενώνουμε τα μανιτάρια.
Σουρώνουμε τις πένες τις βάζουμε σε ένα σκεύος ( πυρέξ) και τις αναμιγνύουμε με τα μανιτάρια και το κοτόπουλο.
Προσθέτουμε την παρμεζάνα και τη γραβιέρα ανακατεύουμε πολύ καλά ρίχνουμε από πάνω την κρέμα γάλακτος να πάει παντού και πασπαλίζουμε με τη μοτσαρέλα….✓
Πεντανόστιμο έγινε μπουκιά και συχώριο !!!!
Συνταγή από Marina Xatzidaki-Oi χρυσοχερες-ηδες
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ