-
Αρχική > Συνταγές > Χωρίς σταματημό – ρολό κιμά

Χωρίς σταματημό – ρολό κιμά

ΥΛΙΚΑ
1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά, 2 κρεμμύδια, 1 καρότο, 1 κολοκυθάκι, 1 αυγό, 5-6 κσ βρώμη, λίγο λάδι, αλατοπίπερο, μαϊδανό – κόλιανδρο – κουρκουμά – πάπρικα

Τον ζύμωνουμε καλά κ τον έβαλα στο ψυγείο μέχρι να φτιάξω τη γέμιση κ να κρυώσει

Τον άνοιγουμε σε ορθογώνιο σχήμα, άπλωνουμε 1/2 κιλό σπανάκι (σωταρισμένο στο αντικολλητικό με σταγόνες ελαιόλαδου, φρέσκα κρεμμυδάκια, άνηθο κ αλατοπίπερο) κ τον τύλιγουμε ρολό

Ριχνουμε λίγο ελαιόλαδο κ ψηνουμε στους 180 σε αέρα + γκριλ στη 2η σχάρα από κάτω περίπου 1 ώρα

280656402 2467543840048142 709815137524055180 n
Κέικ χωρίς αυγά :

Η βασική συνταγή : 1 κόκκινη φαρίνα, 1 κούπα σπορέλαιο, 1 κούπα χυμό πορτοκαλιού ή φυτικό γάλα, 1,5 κούπα ζάχαρη (εγώ καστανή), 1 βανιλίνη κ ξύσμα

Ψήνουμε στους 175 περίπου 1 ώρα

* Στο μεγάλο κέικ πρόσθετουμε 2 καρότα κ 2 μήλα τριμμένα κ ανακατεμένα με λίγο αλεύρι

* Για τα 12 μικρά λευκά κανουμε τη μισή βασική δόση χωρίς φρούτα
Κεκάκια χωρίς αλεύρι (12):

3 αυγά, 1/2 γιαούρτι 1,5%, 6 κσ καστανή ζάχαρη, 6 κσ κακάο, 70 ml σπορέλαιο, 1 κσ μπέικινγκ, 1/2 κγ κανέλλα κ ξύσμα

Στους 175 περίπου 15 ‘

Η Συνταγή είναι από Mina Rizou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Η απόλαυση των συνταγών δεν τελειώνει!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για μπιφτέκια με κιμά από κοτόπουλο στο φούρνο.

Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Γιάννης Αραμπατζής”

Υλικά
1 κιλό κιμά κοτοπολο(βαζουμε οτι κιμα μας αρεσει)
4-5 κουτ σούπας ελαιόλαδο
10 κουτ σούπας βρώμη ή όση τραβήξει το μείγμα μέχρι να πλάθονται μπιφτέκια
Αλάτι,πιπέρι,δυόσμο,ρίγανη,μαϊντανό
1 σκελίδα σκόρδο
2 ντομάτες(εναλλακτικα 3-4 κουτ σουπας χυμο ντοματας συμπυκνωμενο)
1 κρεμμύδι μεσαιο

Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά και προσθέτουμε τη βρώμη,αφου την αλεσουμε στο μπλενταιρ,το λάδι,το αλάτι,πιπέρι,δυόσμο και ρίγανη

Χτυπάμε στο μπλέντερ τις ντομάτες ,το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα προσθέτουμε κι αυτά και ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μας ώστε να αναμειχθούν καλά τα υλικά μας.

Πλάθουμε τα μπιφτέκια μας στο μέγεθος που θέλουμε και τα ψήνουμε όπως τα κανονικά ή τα βάζουμε σε τάπερ και τα έχουμε στην κατάψυξη.

Εάν θέλουμε μπορούμε να παραλείψουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο εάν μας ενοχλούν στο στομάχι.

Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Γιάννης Αραμπατζής”

 

 

 

Top
Enable Notifications OK No thanks