-
Αρχική > Τοπικά νέα > Καστοριά : Ούτε οι χειμερινές εκπτώσεις έδωσαν ανάσα ζωής στις επιχειρήσεις -Θεοδώρα Κωτσοπούλου

Καστοριά : Ούτε οι χειμερινές εκπτώσεις έδωσαν ανάσα ζωής στις επιχειρήσεις -Θεοδώρα Κωτσοπούλου

 ΚΑΘΕ ΠΡΟ-ΠΕΡΣΙ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ

              Έντονος είναι ο ……προβληματισμός που επικρατεί στην αγορά της Καστοριάς, αφού ούτε η περίοδος των εκπτώσεων προσέφερε στους εμπόρους και τους επαγγελματίες τις απαραίτητες ανάσες ρευστότητας που θα μπορέσουν να διατηρήσουν στη ζωή τα καταστήματά τους. Βάσει των μέχρι σήμερα δεδομένων, ο τζίρος την περίοδο των εκπτώσεων, ήταν  πεσμένος κατά 40% με 50% σε σχέση με πέρυσι, ακολουθώντας την τάση που είχε καταγραφεί και την περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. 

Φυσικά, η πτώση του τζίρου την περίοδο των εκπτώσεων  ήταν απόρροια της αδυναμίας των καταναλωτών να προβούν σε αγορές ειδών ένδυσης και υπόδησης, αφού η ύφεση και η ακρίβεια , τους έχει αναγκάσει να ψωνίζουν μόνο τα απολύτως απαραίτητα.

«Η έλλειψη ρευστότητας έχει προκαλέσει μεγάλα προβλήματα στην αγορά, παρά το γεγονός ότι όλοι οι καταστηματάρχες προέβηκαν σε  εκπτώσεις που  άγγιξαν  ακόμη και το  60 – 70%». Βέβαια, όπως  δήλωσαν καταστηματάρχες  της περιοχής μας οι  πρώτες ημέρες των εκπτώσεων, η αγορά της πόλης μας κινήθηκε κάπως, ωστόσο, τις επόμενες ημέρες το κλίμα ήταν υποτονικό, φτάνοντας σε πολύ χαμηλό επίπεδο, χαμηλότερο μάλιστα από το περσινό.

 Η ακρίβεια επιδρά με τον πλέον αρνητικό τρόπο σε όλους τους τομείς της οικονομικής δραστηριότητας, με πρώτο και καλύτερο την αγορά.  αναμένεται να εντείνει  ακόμη περισσότερο την ύφεση, επηρεάζοντας αλυσιδωτά μία σειρά από σημαντικούς τομείς της καθημερινής μας ζωής, την στιγμή που η οικονομική κρίση ταλαιπωρεί ήδη εκατομμύρια Έλληνες.

 

Top
Enable Notifications OK No thanks