-
Αρχική > Ελλάδα > Ξεσπά η Ζωή Παπαδοπούλου για την Καστοριανή μαθήτριά της που σκοτώθηκε στα Τέμπη: «Ας “θυσιαστεί” και ένας εκ των τριακοσίων» (video)

Ξεσπά η Ζωή Παπαδοπούλου για την Καστοριανή μαθήτριά της που σκοτώθηκε στα Τέμπη: «Ας “θυσιαστεί” και ένας εκ των τριακοσίων» (video)

Από Εύη Κουρίδου

Τη Ζωή Παπαδοπούλου φιλοξένησε, το μεσημέρι της Κυριακής (3/3), η εκπομπή «Καλύτερα δε γίνεται», όπου η τραγουδίστρια έκανε μία συγκινητική αναφορά στη μαθήτριά της, Αγάπη Τσακλίδου, που έχασε τη ζωή της στο δυστύχημα στα Τέμπη.

Σχετικά με το τραγικό γεγονός, η Ζωή Παπαδοπούλου ανέφερε πως ακόμη δεν μπορεί να δεχτεί ότι έναν χρόνο μετά, κανείς δεν έχει αναλάβει καμία ευθύνη για αυτό που συνέβη.

«Η Αγάπη ήταν μαθήτριά μου. Δεν μπορώ να δεχτώ ότι τη σήμερον ημέρα – μεγαλώνω κι εγώ ένα κορίτσι – ότι οι άνθρωποι που βρίσκονται στην εξουσία – το πρόβλημα είναι διαχρονικό – σου λένε να συνεχίσεις τη ζωή σου. Το λένε με τέτοιον τρόπο, τόσο προκλητικό. Οι οικογένειες αυτές, οι άνθρωποι αυτοί, είναι ζωντανοί νεκροί.

Είναι τραγικό να λένε ότι θυσιάστηκαν τα παιδιά. Ας θυσιαστεί και ένας εκ των τριακοσίων, που η θυσία δε θα είναι τίποτα μπροστά σε αυτό που έχουν ζήσει. Θυσιάστηκαν 57 άτομα, και παραπάνω αγνοούμενοι και τραυματίες, και θυσιάζονται καθημερινά οι γονείς. Ας γίνει και κάτι μέσα στη Βουλή.

Δεν μπορώ να το δεχτώ αυτό που συμβαίνει. Δεν μπορώ να δεχτώ ότι αυτοί οι άνθρωποι που βρίσκονται στην εξουσία δεν αντιλαμβάνονται ότι είναι ανθρώπινο αυτό. Δεν αναλαμβάνουν ευθύνες», είπε η Ζωή Παπαδοπούλου.

Σχετικά με το μπάζωμα του σημείου της τραγωδίας ανέφερε: «Η λογική εξήγηση είναι ότι κάτι κρύβανε κάτι είχε η εμπορική αμαξοστοιχία, το μπάζωσαν για να κρύψουν την παράνομη μεταφορά φορτιού».

Στη συνέχεια τόνισε ότι τόσους μήνες οι γονείς και οι συγγενείς των θυμάτων βρίσκουν εμπόδια και είπε ποια θα ήταν η δικαίωση για εκείνους: «Σε τόσους μήνες βρίσκουμε εμπόδια μπροστά μας. Ότι έκανε η δικαιοσύνη το έκανε μετά από πίεση των γονέων.

Η δικαίωση θα είναι να σωθούν οι επόμενοι να σταματήσει η βουλευτική ασυλία και να καταλογιστούν οι ευθύνες.

Χειρότερη από την δολοφονία είναι η βαρβαρότητα με την οποία φέρθηκαν στις σωρούς των παιδιών μας.»

Ακόμη αναφέρθηκε και στους υπεύθυνους για την τραγωδία των Τεμπών λέγοντας: «Δεν θέλουμε να επικοινωνήσει κανένας από τους υπευθύνους μαζί μας και ούτε το έχουν κάνει μέχρι στιγμής.

Αυτό που θέλω είναι να τιμωρηθούν με 57 φορές ισόβια οι 32 που κάλεσε ο ανακριτής».

 Athensmagazine.gr:

 

 

Top
Enable Notifications OK No thanks