-
Αρχική > Απόψεις > Kαστοριά : Πρέπει να αναδείξουμε την βυζαντινή μας ταυτότητα (Του Δώραθέτη )

Kαστοριά : Πρέπει να αναδείξουμε την βυζαντινή μας ταυτότητα (Του Δώραθέτη )

Η Καστοριά  αν είναι για ένα πράγμα διάσημη ανα τω πανελλήνιο είναι για τον εξαιρετικό φυσικό της διάκοσμο και τον οικολογικό της πλούτο.

Διαθέτει 74  εκκλησίες,  άπειρα τοπία και εξαιρετικές τοποθεσίες που όλες τους προσφέρονται για περιηγήσεις, ξεναγήσεις, διαμονές και αθλοπαιδιές

Αν όλοι αυτοί οι θύλακες αυτές αξιοποιηθούν ορθά, κάτω από συγκεκριμένα περιηγητικά και αθλητικά προγράμματα τότε λίαν συντόμως θα φέρουν τεράστια κέρδη στο τουριστικό κεφάλαιο του τόπου.

Οι συλλογικές μας κινήσεις σε αυτό το πεδίο θα μπορούσαν άνετα να χαρακτηριστούν από ευκαιριακές έως σπασμωδικές.
 Με δυο κουβέντες κάνουμε μόνον τα απολύτως βασικά. Τα έξω έξω. Πασαλείμματα.
 Αυτό που εδώ και δεκαετίες εκκρεμεί, αυτό που είναι άμεσο, επιτακτικό και υποχρεωτικό είναι να συνταχθεί επιτέλους ένα ενιαίο και ΟΛΙΣΤΙΚΟ σχέδιο τουριστικής ανάπτυξης της περιοχής αναδεικνύοντας  την βυζαντινή μας ταυτότητα
Αυτή η παραδοσιακή μας εμμονή για παράδειγμα με την ‘βυζαντινότητα’ της Καστοριάς κάποια στιγμή θα πρέπει να επαναπροσδιοριστεί με πιο ρεαλιστικό τρόπο.
 Γιατί ούτε 74 είναι, κατά το λέγειν, οι βυζαντινές μας εκκλησίες, ούτε είναι σοβαρό να χαριεντιζόμαστε για αυτές δίπλα σε μια γείτονα Βέροια που έχει τόσες κι άλλες τόσες ή σε μια παραδιπλανή Οχρίδα η οποία μας κερδίζει στα σημεία, σε θέματα πλήθους, αλλά και σε θέματα αρχιτεκτονικής συντήρησης.
 Και εν πάση περιπτώσεει δεν γίνεται από την μια μεριά να επιχαίρουμε για μια ‘βυζαντινότητα’ της πόλης κι από την άλλη να αφήνουμε τα γύρωθεν των ναΐσκων μας παραδοσιακά κτήρια να καταρρέουν,
Αυτό που εδώ και δεκαετίες εκκρεμεί, αυτό που είναι άμεσο, επιτακτικό και υποχρεωτικό είναι να συνταχθεί επιτέλους ένα ενιαίο και ΟΛΙΣΤΙΚΟ σχέδιο τουριστικής ανάπτυξης της περιοχής μας .

 

Top
Enable Notifications OK No thanks