-
Αρχική > Διεθνή > Ρωσικά ΜΜΕ «πέθαναν» τον βασιλιά Κάρολο – Oργισμένη διάψευση από το Λονδίνο

Ρωσικά ΜΜΕ «πέθαναν» τον βασιλιά Κάρολο – Oργισμένη διάψευση από το Λονδίνο

Σε επίσημη διάψευση ότι ο βασιλιάς Κάρολος έχει πεθάνει προχώρησε η πρεσβεία της Βρετανίας στην Ουκρανία αφού τα ρωσικά ΜΜΕ ισχυρίστηκαν ότι ο Βρετανός μονάρχης δεν είναι πλέον στην ζωή.

Βασιλιάς Κάρολος: Το νέο μήνυμά του – «Θα συνεχίσω να σας υπηρετώ όσο το επιτρέπουν οι δυνάμεις μου»

Πολλοί ρωσικοί ειδησεογραφικοί ιστότοποι και οι σχετικοί λογαριασμοί τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ανέφεραν νωρίτερα σήμερα ότι ο βασιλιάς της Βρετανίας πέθανε σε ηλικία 75 ετών ως αποτέλεσμα επιπλοκών από καρκίνο, επικαλούμενοι ανώνυμες πηγές.

Βασιλιάς Κάρολος: Νέα εμφάνιση κατά τη διάρκεια της θεραπείας του για τον καρκίνο

«Ο βασιλιάς Κάρολος Γ’ της Μεγάλης Βρετανίας πέθανε σε ηλικία 75 ετών, σύμφωνα με δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης. Δεν υπάρχουν σχετικές πληροφορίες στην ιστοσελίδα της βασιλικής οικογένειας ή στα βρετανικά μέσα ενημέρωσης», μετέδωσε το ρωσικό ειδησεογραφικό δίκτυο Sputnik.

 

Λίγα λεπτά αργότερα τα ρωσικά ΜΜΕ υποχρεώθηκαν να αφαιρέσουν τα επίμαχα δημοσιεύματα για τον δήθεν θάνατο του βασιλιά Καρόλου. Η βρετανική πρεσβεία στο Κίεβο εξέδωσε ανακοίνωση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η οποία ανέφερε: «Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η είδηση για τον θάνατο του βασιλιά Καρόλου Γ’ είναι ψεύτικη».

«Αρκετά γνωστά πρακτορεία ανέφεραν την ψευδή είδηση, αλλά δεν ήταν αμέσως σαφές αν είχαν κάνει κάποιο λάθος ή αν η μηχανή προπαγάνδας του Βλαντιμίρ Πούτιν βρισκόταν άμεσα πίσω από αυτήν», σχολίασε σε ρεπορτάζ η Daily Mail.

Το κανάλι Telegram της βρετανικής πρεσβείας ανάρτησε ανακοίνωση στα ρωσικά για να τονίσει ότι οι αναφορές ήταν ψεύτικες. «Οι αναφορές για τον θάνατο του βασιλιά Κάρολου Γ’ της Μεγάλης Βρετανίας είναι ψεύτικες» σημείωσε η ανακοίνωση.

Τα πρώτα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων που δημοσίευσαν την ψεύτικη αναφορά ήταν το Sputnik, το Readkovka και το Mash αλλά όλα διόρθωσαν αργότερα τις ιστορίες τους.

 

Top
Enable Notifications OK No thanks