-
Αρχική > Τοπικά νέα > Οι Καστοριανοί μηχανεύονται πλέον επιτηδευμένους τρόπους επιβίωσης.

Οι Καστοριανοί μηχανεύονται πλέον επιτηδευμένους τρόπους επιβίωσης.

Οι σημερινοί καστοριανοί έχουν διατηρήσει περισσότερα ίχνη κλασσικής αστικής περηφάνειας και μηχανεύονται πλέον επιτηδευμένους τόπους επιβίωσης. Χαράματα ακόμη, εκεί απάνω στο λυκαυγές, χτενίζουν όλα τα πάρκα και τις πλατείες, περισυλλέγοντας από τα παγκάκια τα μονοπάτια και τα δημοτικά δοχεία απορριμμάτων, όλα τα πεταμένα τενεκεδόκουτα των αναψυκτικών και όλες τις πλαστικές φιάλες.

Υπάρχει ένας μεγάλος αποδέκτης τέτοιου είδους ανακυκλώσιμων υλικών έξω από το σούπερ μάρκετ ‘ΑΒ’ ο οποίος καταπίνει τέτοια αντικείμενα και τα αποτιμά σε κουπόνια. Καθαρίζουν την πόλη από όλα αυτά, τα ρίχνουν στην σκουπιδοτράπεζα, παίρνουν κουπόνια και μπαίνουν κατόπιν στο σούπερ να ψωνίσουν σαν κύριοι. Αυτός είναι στ’ αλήθεια ένας πρωτότυπος τρόπος καθημερινής επιβίωσης.

Μπορεί να είναι σκληρός και κουραστικός, αλλά τουλάχιστον είναι ευπρεπής.

Ορίστε εδώ μια θεάρεστη δουλειά την οποία θα μπορούσε άνετα να κάνει και ο Δήμος Καστοριάς σε συνεργασία με την ΔΙΑΔΥΜΑ. Να ντύσει την πόλη με ένα σωρό από αυτά τα μηχανήματα που συνδυάζουν το χρήσιμο μετά του κοινωφελούς.

Ετσι και την πόλη θα απαλλάσσαμε από πλαστικά και αλουμίνια και έναν εναλλακτικό τρόπο διαβίωσης και διατροφής θα προσφέραμε σε ξεπεσμένους αστούς, δίχως στο παραμικρό να θίγουμε την αξιοπρέπεια τους.

 

Ο ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ

Top
Enable Notifications OK No thanks