-
Αρχική > Διεθνή > Τέρας του Λοχ Νες: Λύθηκε τελικά το μυστήριο; Τι έδειξε τεστ DNA

Τέρας του Λοχ Νες: Λύθηκε τελικά το μυστήριο; Τι έδειξε τεστ DNA

Τέλος στην αναζήτηση δεκαετιών έσπευσαν να βάλουν οι κρυπτοζωολόγοι που ασχολούνται με το μυστήριο του Λοχ Νες.

Πρόκειται για το “άπιαστο”, μέχρι στιγμής, θρυλικό θαλάσσιο ερπετό ονόματι Νέσι, που υποτίθεται ότι ζει στα βαθιά νερά στη λίμνη Νες της βόρειας Σκωτίας.

Οι κρυπτοζωολόγοι λοιπόν αποφάσισαν να πάρουν δείγματα DNA από τα νερά του κόλπου Μπόρλουμ της Σκωτίας, οστόσο το μόνο που βρήκαν ήταν…φύκια. Ειδικότερα, τα δείγματα που στάλθηκαν για ανάλυση στο εργαστήριο Jonah Ventures του Μπόλντερ, στο Κολοράντο, έδειξαν μόνο την παρουσία δύο τύπων φυκιών.  “Οι εξετάσεις ανίχνευσαν μόνο φύκια, τα οποία φυσικά είναι συναρπαστικά νέα, αν λάβουμε υπόψη μας την πιθανότητα η Νέσι να είναι ένα γιγαντιαίο τέρας από φύκια“, δήλωσε στο SWNS ο Ken Gerhard, κρυπτοζωολόγος και τηλεοπτικός παρουσιαστής.

“Η δυνατότητα να κάνουμε τώρα χρήση των νέων τεχνικών ανάλυσης eDNA αποτελεί ένα συναρπαστικό βήμα προς τα εμπρός για τους ερευνητές της άγριας ζωής και μπορεί να μας βοηθήσει να βρούμε απαντήσεις σε μερικά από τα πιο συναρπαστικά και αινιγματικά μυστήρια του φυσικού κόσμου”, δήλωσε ο Tim Whittard, παραγωγός της εκπομπής “Weird Britain”, στην Southwest News Service.

Πολλάν έχουν ειπωθεί για το θρυικό τέρας. Μάλιστα, τον περασμένο Αύγουστο οι εθελοντές «κυνηγοί» Marry Wiles, 49 ετών, και Aga Balinska, 42 ετών, οι οποίοι συμμετείχαν στη μεγαλύτερη έρευνα που έχει γίνει ποτέ μέχρι τώρα, ισχυρίστηκαν ότι είδαν φευγαλέα τις δύο καμπούρες και το κεφάλι της Νέσι.

Μάλιστα, τράβηξαν πλάνα του υδρόβιου τέρατος και τα μοιράστηκαν με την ερευνητική ομάδα Loch Ness Exploration. Με αυτήν θα συνεργαστούν οι παραγωγοί της Dragonfly Film για την επερχόμενη σειρά “Weird Britain”, που αναμένεται να κυκλοφορήσει το 2024

https://www.aftodioikisi.gr/diethni/teras-toy-loch-nes-lythike-telika-to-mystirio-ti-edeixe-test-dna/

Top
Enable Notifications OK No thanks