H Σαρακοστή ξεκίνησε, αυτό όμως δε σημαίνει ότι χρειάζεται να στερηθούμε τα αγαπημένα μας γλυκά.
Θα το λατρέψετε σίγουρα!
Υλικά
- φρυγανιές
- σιρόπι ζάχαρης
- 1λίτρο γάλα καρύδας στη χάρτινη συσκευασία
- 100 γρ. ζάχαρη
- 100 γρ. κορν φλάορ
- 2 βανιλίνες
- κανέλα
Για το σιρόπι ζάχαρης:
- 150 γρ. νερό
- 150 γρ. ζάχαρη
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ βουτάμε με σιρόπι βουτάμε μερικές φρυγανιές και τις βάζουμε σε ένα τσέρκι 15×25 εκ.
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα καρύδας, τη ζάχαρη, το κόρν φλάορ και ανακατεύουμε καλά με το σύρμα, μέχρι να βράσει.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τις βανιλίνες και ανακατεύουμε.
- Ρίχνουμε το μείγμα μας στο τσέρκι με τις φρυγανιές και στρώνουμε με τη σπάτουλα.
- Βάζουμε το γλυκό μας για 2 ώρες στο ψυγείο.
- Πασπαλίζουμε προαιρετικά με κανέλα ή ινδοκάρυδο και σερβίρουμε.
Tip για τον σεφ: Για το σιρόπι ζάχαρης βράζουμε 150 γρ. νερό, με 150 γρ. ζάχαρη
Πηγή: dimitrismichailidis.com
Athensmagazine.gr: