Χωρίς να χρειαστεί να «ανακατέψεις» την κουζίνα και με μηδαμινό κόστος, το παρακάτω γλυκό ψυγείου από τον Δημήτρη Μιχαηλίδη σου εγγυάται να… κολλήσεις.
- Τυρί Κρέμα 600 γραμμάρια
- Καραμελωμένο Ζαχαρούχο 600 ml
- Μπισκότα 500 γραμμάρια πτι-μπερ
- Φυτική Σαντιγί 300 γραμμάρια
- Γάλα Φρέσκο 200 ml περίπου
Τα γλυκά ψυγείου είναι πάντα λαχταριστά και φτιάχνονται πανεύκολα. Αν δεν έχετε λοιπόν μεγάλη εμπειρία στη ζαχαροπλαστική, τότε σίγουρα πρέπει να φτιάξετε αυτό το πεντανόστιμο γλυκό ψυγείου με μπισκότα, καραμελωμένο ζαχαρούχο και αφράτη σαντιγί.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με μίξερ χειρός το τυρί κρέμα και το καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα. Βουτάμε τα μπισκότα σε γάλα, τα στρώνουμε σε ένα ταψί 20×30 εκατοστών και απλώνουμε από πάνω τη μισή κρέμα.
Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία άλλη μια φορά. Πάνω από τη δεύτερη στρώση κρέμας τοποθετούμε ξανά μπισκότα βουτηγμένα σε γάλα. Σε ένα μπολ χτυπάμε τη φυτική σαντιγί. Τρίβουμε μέσα τα μπισκότα που περίσσεψαν και ανακατεύουμε με μια μαρίζ. Απλώνουμε το μείγμα πάνω στο ταψί και το αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες.
https://www.athensmagazine.gr/article/taste/syntages/679380-katholoy-foyrnos-4-ylika-to-pio-grhgoro-kai-laxtaristo-glyko-psygeioy-me-mpiskota-poy-yparxei