-
Αρχική > Ελλάδα > Ρεκόρ 20ετίας στην Ελλάδα: Ο πιο ζεστός Μάρτιος είναι γεγονός – Πόσο θα κάτσει το εκρηκτικό «κοκτέιλ» αφρικανικής σκόνης (video)

Ρεκόρ 20ετίας στην Ελλάδα: Ο πιο ζεστός Μάρτιος είναι γεγονός – Πόσο θα κάτσει το εκρηκτικό «κοκτέιλ» αφρικανικής σκόνης (video)

Ρεκόρ 20ετίας στην Ελλάδα: Ο πιο ζεστός Μάρτιος είναι γεγονός – Πόσο θα κάτσει το εκρηκτικό «κοκτέιλ» αφρικανικής σκόνης (video)
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Καιρός: Αποπνικτική είναι σήμερα (27/3) η ατμόσφαιρα σε αρκετές περιοχές της χώρας, εξαιτίας του εκρηκτικού «κοκτέιλ» ζέστης, αφρικανικής σκόνης και νοτιάδων.

H Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Κρήτης εφιστά την προσοχή στους πολίτες

Αναλυτικά οι οδηγίες που εξέδωσε:

Η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Κρήτης εφιστά την προσοχή στους πολίτες διότι βάσει των μετρήσεων που διενεργούνται στο δίκτυο «ΣΧΕΔΙΑ» της Περιφέρειας Κρήτης σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Κρήτης και το Πολυτεχνείο Κρήτης, παρατηρούνται αυξημένες τιμές των συγκεντρώσεων ΑΣ10 ως αποτέλεσμα μεταφερόμενης σκόνης προς την περιοχή της Αν. Μεσογείου.

Οι συγκεντρώσεις αναμένεται να είναι αυξημένες σήμερα Τετάρτη 27 Μαρτίου και αύριο 28 Μαρτίου σε όλη την Κρήτη και ειδικότερα στη δυτική Κρήτη (άνω των 50 µg/m³), βάσει της πρόγνωσης της ποιότητας του αέρα. H εξέλιξη του φαινομένου παρακολουθείται στενά από το δίκτυο ΣΧΕΔΙΑ.

Η Υπηρεσία θα επανέλθει με νεότερες οδηγίες σύμφωνα και με την εγκύκλιο του Υπουργείου Υγείας Αρ. Πρωτ:Δ1(δ)/ΓΠοικ. 10655 «Συστάσεις για την προστασία της Δημόσιας Υγείας από επεισόδια αιθαλομίχλης» μόλις οριστικοποιηθούν οι προβλέψεις σε σχέση με τις υπερβάσεις των τιμών των αιωρούμενων σωματιδίων (ΑΣ10).

Την ώρα που στην Κρήτη η θερμοκρασία ξεπερνά τους 30 βαθμούς Κελσίου, στη Βόρεια Ελλάδα τα θερμόμετρα δείχνουν χαμηλές θερμοκρασίες. Χαρακτηριστική είναι η ανάρτηση του Σάκη Αρναούτογλου, ο οποίος έγραψε ότι στις 11:10 το πρωί σήμερα η θερμοκρασία στη Φαλάσαρνα Χανίων έδειχνε 30 βαθμούς Κελσίου, ενώ την ίδια ώρα στη Βλαστή Κοζάνης ο υδράργυρος είχε πέσει στους 7 βαθμούς Κελσίου.

 

 Athensmagazine.gr:

 

 

Top
Enable Notifications OK No thanks