-
Αρχική > Τοπικά νέα > Να αγαπάς τους ανθρώπους που είναι όμορφοι εσωτερικά

Να αγαπάς τους ανθρώπους που είναι όμορφοι εσωτερικά

Όμορφος άνθρωπος, δεν είναι αυτός που έχει γυμνασμένο σώμα, ελάχιστο λίπος, σαρκώδη χείλη και ψηλά ζυγωματικά.

Δεν είναι αυτός που έχει ακριβά ρούχα, δόντια από πορσελάνη, πλούσια μαλλιά, λεπτή μύτη και αλαβάστρινη επιδερμίδα.

Αυτός μπορεί να λέγεται ελκυστικός ή και ευλογημένος από τη φύση ή φτιαγμένος. Όμως δεν είναι απαραίτητα όμορφος.

Για μένα ο όμορφος άνθρωπος έχει καλές προθέσεις όταν σε πλησιάζει. Έχει χαμόγελο στα χείλη, που συμβαδίζει με τα μάτια του. Έχει πυξίδα την αγάπη και αυτή είναι οδηγός στη ζωή του.

Ο όμορφος άνθρωπος απλώνει το χέρι του για να σε στηρίξει και όχι για να σε πασπατέψει ή να σε χτυπήσει. Ανοίγει το στόμα του και λέξεις μεταξωτές, βγαίνουν από μέσα. Δεν σε προσβάλει, δεν σε μειώνει, δεν σε προκαλεί.

Για μένα ο όμορφος άνθρωπος, δεν έχει μαγκιά, ύφος και επίδειξη, που την δείχνει στις νυχτερινές πίστες και στις φανφάρες. Τη μαγκιά του τη δείχνει με την βοήθεια που προσφέρει. Με την ταπεινότητα που τον διακρίνει και την εμφάνιση του στα δύσκολα – εκεί που όλοι εξαφανίζονται.

Ο όμορφος άνθρωπος σέβεται το περιβάλλον, τα ζώα, τους θεσμούς
και τους γύρω του. Προστατεύει τους αδύναμους, τρέχει για τους γονείς του και γίνεται ασπίδα για τα παιδιά του.

Αγκαλιάζει με δύναμη και νιώθεις την ενέργεια του μέσα σου. Η αύρα του σε παρασύρει στην χαρά, στο φως, στην θετικότητα και στην ελπίδα, ότι όλα θα γίνουν.

Οι πράξεις του αντικατοπτρίζουν τα λόγια του και σε κάνει περήφανο καθημερινά. Το ενδιαφέρον του είναι αληθινό και το νιώθεις βαθιά στο πετσί σου, ακόμη κι αν είσαι μακριά του.

Ο όμορφος άνθρωπος κοιτάζει στα ίσα, οι αλήθειες του διαγράφονται στα μάτια του και ο λόγος του είναι συμβόλαιο. Η ψυχή του λάμπει από καλοσύνη και το ανάστημα του, είναι πολύ πιο πάνω από το ύψος του.

Αυτοί είναι για μένα οι όμορφοι άνθρωποι, διότι το απέξω κάποτε χάνεται, το μέσα…ποτέ. Και όσα χρόνια κι αν περάσουν, αυτοί οι άνθρωποι, παραμένουν όμορφοι, διότι τους ομορφαίνει η ευγένεια, η καλοσύνη και η ηρεμία τους.

Τίποτα πιο πολύτιμο από αυτούς. Αν τους κάνεις παρέα, θα αλλάξεις, θα γίνεις καλύτερος και σίγουρα, θα ομορφύνεις και συ.

Αν έχετε τέτοιους ανθρώπους στη ζωή σας, να προσέχετε να μην τους χάσετε. Διότι είναι αναντικατάστατοι.

Πηγή: lovenmore.gr

 

 

Top
Enable Notifications OK No thanks