Η ονομασία Βουτήματα ΠΤΙ-ΦΟΥΡ προέρχεται από τη γαλλική λέξη petit four που σημαίνει μικρό φούρνισμα.
Η Συνταγή είναι από Tzeni Tsanaktsidou– “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.
ΥΛΙΚΑ
250γρ βούτυρο γάλακτος, 300γρ αλεύρι, 300γρ κορν φλαουρ, 140 γρ ζάχαρη άχνη, 2 αυγά, 2 βανιλιες ,μαρμελάδα ή πραλινα,200 γρ Κουβερτούρα για την επικάλυψη
*αλεύρι για όλες τις χρήσεις και η ζύμη να είναι αφρατη μαλακη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με την άχνη και τις βανιλιες. Προσθέτουμε τα αυγά. Ρίχνουμε το αλεύρι και το κορν φλαουρ μέχρι να γίνει μία μπάλα.
Τυλίγουμε την ζύμη με μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο 30 λεπτά περίπου. Αν έχουμε κορνε τα φτιάχνουμε με αυτό, αν όχι τότε φτιάχνουμε σχήμα με τα χέρια μας
Τα βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150βαθμούς για 10 λεπτά .Δεν πρέπει να πάρουν χρώμα
Όταν κρυώσουν καλά τα γεμίζουμε με μαρμελάδα ή πραλινα και τα βουτάμε στην σοκολάτα και σε τρούφα,καρύδα
Η Συνταγή είναι από Tzeni Tsanaktsidou– “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.
Μια από τις απολαύσεις που μπορείς να χαίρεσαι στο σπίτι, με παρέα ή χωρίς, είναι σίγουρα το φαγητό.
Μαγείρεψε κι εσύ τη συνταγή και θα μας θυμηθείτε – Καλή επιτυχία..