Η Συνταγή είναι από Ioanna Grammati – “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΣ JoanArt”.
ΥΛΙΚΑ
Παντεσπάνι
4 αυγά
90 γρ. ζάχαρη
50 ml. φρέσκο γάλα
50 ml. λάδι
40 γρ. αλεύρι
40 γραμμάρια κορν φλάουερ
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Κρέμα
300 ml. κρέμα ζαχαροπλαστικής
3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
100 γρ. μασκαρπόνε
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1 κονσέρβα ροδάκινα καθαρισμένα
Εκτέλεση
Χώρισα τα αυγά σε κρόκους και ασπράδια. Χτυπάω τα ασπράδια σε μαρέγκα με χυμό λεμονιού και τα 3/4 της ζάχαρης.
Ανακατεύω τους κρόκους με την άλλη ζάχαρη, γάλα, λάδι, εκχύλισμα βανίλιας, αλεύρι και κορν φλάουερ.
Τέλος έβαλα τα ασπράδια 2-3 φορές, προσεκτικά με μια σπάτουλα. Βάζω το μείγμα σε ταψί με χαρτί ψησίματος.
Οι διαστάσεις του δικού μου είναι 40 x 30 x 5 εκ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20-25 λεπτά.
Κόβω τα ροδάκινα σε κυβάκια και τα στέγνωσα σε χαρτί κουζίνας.
Χτύπησα την κρέμα γάλακτος με το μασκαρπόνε, τη ζάχαρη άχνη και το εκχύλισμα βανίλιας.
Χώρισα 6 κουταλιές κρέμα γάλακτος για το άλειμμα και το στολισμό του ρολού.
Μοίρασα την υπόλοιπη κρέμα στο παντεσπάνι, έβαλα ροδάκινα και τα τυλίγω σε ρολό. Βάζω το ρολό στο ψυγείο για όλο το βράδυ. Στόλισα με την κρέμα που κρατήσαμε και ροδάκινα.
Η Συνταγή είναι από Ioanna Grammati – “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΣ JoanArt”.