-
Αρχική > Ελλάδα > Κληρικός της Ι.Μ. Θεσσαλονίκης εμπλέκεται σε κύκλωμα; – Ενέργειες από την Μητρόπολη

Κληρικός της Ι.Μ. Θεσσαλονίκης εμπλέκεται σε κύκλωμα; – Ενέργειες από την Μητρόπολη

Η Ι.Μ. Θεσσαλονίκης παίρνει θέση για την εμπλοκή κληρικού σε κύκλωμα απάτης

Η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, λαμβάνοντας υπόψη την ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης για την εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης, στην οποία φέρεται να εμπλέκεται και κληρικός, θέλει να ενημερώσει τον κόσμο:

Με εντολή του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Φιλοθέου, έχει ξεκινήσει από τις αρχές του 2024 η προβλεπόμενη από τους Ιερούς Κανόνες της Εκκλησίας και τους Νόμους του Κράτους (ν. 5383/1932 (ΦΕΚ Α’ 110): «Περί των Εκκλησιαστικών Δικαστηρίων και της προ αυτών διαδικασίας») ανακριτική και δικαστική διαδικασία.

Στο πλαίσιο της διαδικασίας αυτής, ο κληρικός έχει:

* Απομακρυνθεί από τον Ιερό Ναό στον οποίο υπηρετούσε.
* Αφαιρεθεί η ιδιότητα του εξομολόγου.
* Τεθεί σε αργία από κάθε είδους ιεροπραξία.

 

Η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης διαβεβαιώνει ότι θα τηρηθούν απαρέγκλιτα οι κανόνες της Εκκλησίας και οι νόμοι του Κράτους.-

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ι.Μ. Θεσσαλονίκης:

Με αφορμή ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης περί εξάρθρωσης εγκληματικής οργάνωσης, στην οποία σύμφωνα με δημοσιεύματα που ακολούθησαν εμπλέκεται και Κληρικός, από την Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης ανακοινώνεται ότι, με εντολή του Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης Φιλοθέου, έχει αρχίσει από τις αρχές του τρέχοντος έτους εναντίον του εν θέματι Κληρικού, η προβλεπόμενη από τους Ιερούς Κανόνες της Εκκλησίας και τους Νόμους του Κράτους (ν. 5383/1932 (ΦΕΚ Α’ 110): «Περί των Εκκλησιαστικών Δικαστηρίων και της προ αυτών διαδικασίας») ανακριτική και δικαστική διαδικασία.

Βάσει της ανωτέρω διαδικασίας ο Κληρικός έχει απομακρυνθεί από τον Ιερό Ναό στον οποίον υπηρετούσε, έχει αποστερηθεί της ιδιότητος του εξομολόγου και έχει τεθεί σε αργία από κάθε είδους ιεροπραξία.

 

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης

 

https://ieramonopatia.com/ekklisia/mitropoleis/klirikos-tis-i-m-thessalonikis-ebleketai-se-kykloma-energeies-apo-tin-mitropoli/

 

Top
Enable Notifications OK No thanks