-
Αρχική > Συνταγές > Σταφιδοκεκάκια σε μια πιο υγιεινή εκδοχή με λαστιχωτή υφή

Σταφιδοκεκάκια σε μια πιο υγιεινή εκδοχή με λαστιχωτή υφή


ΥΛΙΚΑ

2 κούπες σταφίδες ξανθές
1 κούπα νερό
1/2 κούπα καλαμποκέλαιο
1 κούπα κρύο νερό
2 κούπες πετιμέζι
4 κούπες αλεύρι ολικής
1 κουταλάκι γλυκού κανέλλα
1 κουταλάκι γλυκού γαρίφαλο
1 κουταλάκι γλυκού μοσχοκάρυδο
1 κουταλάκι γλυκού σόδα
1 πρέζα αλάτι
2 χούφτες χοντροκομμένο καρύδι, (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Βράζουμε τις σταφίδες με τις 2 κούπες νερό για 15′ σε χαμηλή φωτιά.
Απομακρύνουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το κρύο νερό και το καλαμποκέλαιο.

Ανακατεύουμε όλα τα στερεά υλικά.
Προσθέτουμε το μείγμα με τις σταφίδες.

Ψήνουμε στους 175 βαθμούς, (προθερμασμένο φούρνο) για περίπου μιά ώρα.
Εδώ έφτιαξα μισή δόση σε μεγαλύτερο από ότι έπρεπε, ταψί και δεν έβαλα καρύδια, (βάλτε, του πάνε πολύ), και το καλαμποκέλαιο, (ε εντάξει βάλτε το δεν είναι και πολύ).

Εγώ ήθελα να ρίξω τα λιπαρά του αλλά φτιάξτε το όπως σας το δίνω.
Γενικά, πρέπει να βγει πιο χοντρό αλλά κι έτσι είναι μια χαρά. Το έψησα μισή ώρα λόγω του πάχους του.

Η Συνταγή είναι από Dora Christodoulou– “Ανθολόγιο συνταγών μαγειρικής – ζαχαροπλαστικής”.
Από τις πιο όμορφες αναμνήσεις που φτιάχνεις, είναι αυτές γύρω από ένα τραπέζι στρωμένο με φαγητό.
Μαγείρεψε κι εσύ τη συνταγή και θα μας θυμηθείτε – Καλή επιτυχία..

 

Top
Enable Notifications OK No thanks