-
Αρχική > Συνταγές > Οι 3 γλυκές απολαύσεις που δεν σας παχαίνουν – Τις συνιστούν οι διαιτολόγοι

Οι 3 γλυκές απολαύσεις που δεν σας παχαίνουν – Τις συνιστούν οι διαιτολόγοι

 

Σας αρέσουν τα γλυκά και θέλετε να τρώτε κάθε μέρα χωρίς να προσθέτετε επιπλέον κιλά; Ευτυχώς υπάρχουν γλυκές λιχουδιές που όχι μόνο ικανοποιούν τις λιγούρες σας, αλλά σας προσφέρουν και απόλαυση χωρίς ενοχές, καθώς δεν παχαίνουν.

Η Joanna Wen, διαιτολόγος και η Michelle Saari από το eHealth project μίλησαν στο SHEFINDS και σας αποκαλύπτουν τρεις γλυκές λιχουδιές που μπορούν να ικανοποιήσουν τις λιγούρες σας χωρίς να προσθέσουν περισσότερα κιλά στη ζυγαριά.

  1. Η μαύρη σοκολάτα
  2. Τα γκότζι μπέρι
  3. Οι χουρμάδες γεμιστοί με βούτυρο αμυγδάλου.

1. Μαύρη σοκολάτα

Η μαύρη σοκολάτα ξεχωρίζει ως μια απολαυστική επιλογή για να ικανοποιήσετε τις λιγούρες σας χωρίς να ανησυχείτε για πρόσθετα κιλά. Σε αντίθεση με την αντίστοιχη σοκολάτα γάλακτος, η μαύρη σοκολάτα περιέχει υψηλότερη περιεκτικότητα σε κακάο και λιγότερη ζάχαρη, προσφέροντας μια πλούσια και έντονη γευστική εμπειρία.

Σημειώνει επίσης ότι «μελέτες μάλιστα έχουν δείξει ότι η μέτρια κατανάλωση μαύρης σοκολάτας σχετίζεται με χαμηλότερα επίπεδα άγχους και μειωμένα επίπεδα κορτιζόλης, τα οποία συμβάλλουν στη μείωση της συναισθηματικής κατανάλωσης και στη βελτίωση της υγείας».

Αυτά τα μικρά, κόκκινα μούρα φημίζονται για την πλούσια περιεκτικότητά τους σε αντιοξειδωτικά, συμπεριλαμβανομένης της β-καροτίνης και της βιταμίνης C, που προάγουν την υγεία του ανοσοποιητικού συστήματος και τη λάμψη του δέρματος. Παρά τη φυσική τους γλυκύτητα, τα γκότζι μπέρι έχουν χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, που σημαίνει ότι προκαλούν ελάχιστες αυξήσεις στα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, γεγονός που τα καθιστά εξαιρετική επιλογή για άτομα που προσέχουν το βάρος τους.

Η Wen αναφέρει ότι «Αυτά τα πυκνά σε θρεπτικά συστατικά μούρα είναι γεμάτα με βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά, καθιστώντας τα μια εξαιρετική επιλογή για την ικανοποίηση των γλυκών επιθυμιών χωρίς να εκτροχιάζουν τις προσπάθειες απώλειας βάρους. Τα γκότζι μπέρι είναι χαμηλά σε θερμίδες και πλούσια σε φυτικές ίνες, τα οποία μπορούν να σας βοηθήσουν να αισθάνεστε χορτάτοι και να αποτρέψετε την υπερκατανάλωση τροφής, ενώ έχει βρεθεί ότι βοηθούν και στη ρύθμιση του επιπέδου σακχάρου στο αίμα σας».

3. Χουρμάδες γεμιστοί με βούτυρο αμυγδάλου

Οι χουρμάδεςφυσικά γλυκοί και πλούσιοι σε φυτικές ίνες, αποτελούν μία γλυκιά λιχουδιά, ενώ προσφέρουν βασικά θρεπτικά συστατικά, όπως κάλιο και μαγνήσιο. Όταν γεμίζονται με βούτυρο αμυγδάλου, μια πηγή υγιεινών λιπαρών και πρωτεϊνών, αυτές οι μπουκιές γίνονται μια τέλεια ισορροπία γλυκών και αλμυρών γεύσεων.

https://www.oloygeia.gr/diatrofi/3-glykes-apolayseis-den-pachainoyn/?utm_source=push&utm_medium=mobile_notification_push
Top
Enable Notifications OK No thanks