Σας βρήκαμε την πιο νόστιμη και εύκολη τυρόπιτα σαν και αυτή της γιαγιάς Μαριώς! Είναι αφράτη χωρίς να έχει καν φύλλο κάτι που κάνει τη συνταγή ακόμα πιο εύκολη. Έχει ακόμα πιο λίγες θερμίδες από την κλασσική και περιέχει φθηνά υλικά!
Δείτε τη συνταγή:
ΥΛΙΚΑ
- 200γρ. αλεύρι γ.ο.χ
- 200ml. κρέμα γάλακτος
- 200γρ. γιαούρτι
- 200γρ. βούτυρο, λιωμένο
- 3 αυγά
- 150γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
- 150γρ Gouda τριμμένη
- 150γρ. κασέρι τριμμένο
- 350γρ. φέτα τριμμένη
- 10κλ. θυμάρι μόνο τα φύλλα ψιλοκομμένα
- 1/4κ.γ. αλάτι
- 1/2κ.γ. κοφτό πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε με το σύρμα χειρός τα αυγά με την κρέμα γάλακτος, το γιαούρτι και το λιωμένο βούτυρο.
- Μόλις ομογενοποιηθεί το μείγμα προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε, στη συνέχεια ρίχνουμε την κεφαλογραβιέρα, τη Gouda, το κασέρι, τη φέτα, το θυμάρι και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.
- Αλείφουμε ένα σκεύος 15*25 αδειάζουμε το μείγμα της τυρόπιτας μέσα και ψήνουμε για 40’-50’ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα.
- Μόλις ετοιμαστεί την αφήνουμε να κρυώσει για 10’, κόβουμε σε μερίδες και την σερβίρουμε.
https://www.athensmagazine.gr/