-
Αρχική > Διεθνή > Παραιτείται οριστικά ο Βασιλιάς Κάρολος: Η είδηση που έμαθε για Κέιτ Μίντλετον και Πρίγκιπα Ουίλιαμ τον αναγκάζει να αφήσει την κορώνα του

Παραιτείται οριστικά ο Βασιλιάς Κάρολος: Η είδηση που έμαθε για Κέιτ Μίντλετον και Πρίγκιπα Ουίλιαμ τον αναγκάζει να αφήσει την κορώνα του

Η βασιλική οικογένεια της Βρετανίας περνά την πιο σκληρή της δοκιμασία τους τελευταίους μήνες, μετά τη διάγνωση, τόσο του Βασιλιά Καρόλου όσο και της Κέιτ Μίντλετον με καρκίνο, με τους δύο να βρίσκουν τη συμπαράσταση σε παγκόσμια εμβέλεια από πλήθος κόσμου, που θέλει να τους δει να περνούν επιτυχημένα την περιπέτειά τους.

Την ίδια στιγμή, πάντως, σε σοβαρό ζήτημα έχει αναχθεί το τι θα συμβεί στο βρετανικό θρόνο, μετά την επιβολή της συγκεκριμένης συνθήκης. Ήταν σίγουρο, ότι η Πριγκίπισσα Κατερίνα της Ουαλίας, όπως αναφέρεται πια η Κέιτ Μίντλετον, θα γινόταν ακόμη πιο δημοφιλής, όμως τα δεδομένα πια είναι τέτοια, που ίσως θα έπρεπε σύντομα να βάλουν τον Κάρολο σε σκέψεις ως προς τη διαδοχή του στέμματος.

Η έρευνα που «δείχνει» πως Ουίλιαμ και Κέιτ πρέπει σύντομα να πάρουν το στέμμα

Σύμφωνα με έρευνα του YouGov, το 76% και 73% αντίστοιχα όσων Βρετανών ερωτήθηκαν, απάντησε πως έχει θετική άποψη για την Κέιτ Μίντλετον και τον Πρίγκιπα Ουίλιαμ, γεγονός που δείχνει την καθολική αναγνώριση, άρα και τη θέληση του κόσμου να τους δει στο θρόνο. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός, δε, ότι μόλις το 15% και το 21% αντίστοιχα έχει αρνητική άποψη, ενώ έκπληξη προκαλεί το γεγονός, ότι η Πριγκίπισσα Άννα ξεπερνά τον Κάρολο. Η πρώτη συγκεντρώνει το 71% της θετικής εντύπωσης των ερωτηθέντων στην έρευνα, ενώ ο μονάρχης έχει αντίστοιχο ποσοστό στο 63%.

Πιο χαμηλά δε βρίσκουμε την Καμίλα, για την οποία οι απόψεις… διίστανται, αφού έχει ακριβώς το 50% σε θετικές εντυπώσεις των ερωτηθέντων, με τον Πρίγκιπα Έντουαρντ να βρίσκεται πιο πάνω, στο 54%. Ιδιαίτερη αξία έχει να αναφέρουμε, ότι όλα αυτά τα δεδομένα προκύπτουν μετά και τις προαναφερθείσες διαγνώσεις για τον Κάρολο και την Κέιτ.

 

Η έρευνα για τα μέλη της βασιλικής οικογένειας

 

Σημειωτέον, επίσης, είναι το γεγονός πως οι περισσότεροι εκ των ερωτηθέντων, ήτοι το 61%, έχει θετική άποψη για τη βασιλική οικογένεια, και το 58% τάσσεται υπέρ της μοναρχίας. Αν συνδυαστούν αυτά τα δύο ποσοστά με την εξαιρετική άποψη, που υπάρχει για το ζευγάρι της διαδοχής, τότε ίσως κριθεί σκόπιμο σύντομα η Κέιτ Μίντλετον και ο Πρίγκιπας Ουίλιαμ να αναλάβουν το βρετανικό θρόνο, περιμένοντας και το πώς θα εξελιχθούν οι θεραπείες της πρώτης, ώστε η βασιλική οικογένεια να σταθεί πιο γερά από ποτέ στο έδαφος, επαναφέροντας σε ακόμη μεγαλύτερο βαθμό την πίστη και την αγάπη προς την ίδια, σε μια εποχή όπου θεσμοί, όπως η μοναρχία, αμφισβητούνται πιο έντονα από ποτέ στην Ευρώπη.

Athensmagazine.gr:

 

Top
Enable Notifications OK No thanks