-
Αρχική > Διεθνή > Παιδί – λυκάνθρωπος έκανε την μητέρα του να φοβάται για κατάρα – Το σπάνιο σύνδρομο από το οποίο πάσχει

Παιδί – λυκάνθρωπος έκανε την μητέρα του να φοβάται για κατάρα – Το σπάνιο σύνδρομο από το οποίο πάσχει

Ένα παιδί από τις Φιλιππίνες γεννήθηκε με το «σύνδρομο του λυκάνθρωπου» και έκανε την μητέρα του να φοβάται για κατάρα. Η γυναίκα αποκάλυψε τους φόβους που είχε ότι ο θεός την καταράστηκε επειδή έφαγε μια γάτα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της.

Ο Jaren Gamongan, δύο ετών γεννήθηκε με κεφάλι γεμάτο μαλλιά, μαύρες φαβορίτες και μαλλιά στο πρόσωπό, τον λαιμό, την πλάτη και τα χέρια του. Το παιδί πάσχει από ένα σπάνιο σύνδρομο που προσβάλλει μόλις έναν άνθρωπο στο δισεκατομμύριο.

Η προληπτική μητέρα του 2χρονου αγοριού άρχισε να πιστεύει ότι η εμφάνιση του οφειλόταν σε μια κατάρα επειδή έφαγε μια άγρια γάτα όταν ήταν έγκυος με το αγοράκι. Ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της, είχε ανεξέλεγκτες λιγούρες για άγριες γάτες, ένα εξωτικό πιάτο που συναντάται στην απομακρυσμένη ορεινή περιοχή όπου ζει.

Η Alma εξήγησε ότι βρήκε άγρια γάτα στο χωριό και την έφαγε σοταρισμένη με βότανα. Ωστόσο το μετάνιωσε όταν γεννήθηκε ο Jaren. Ακόμη και οι συγχωριανοί της πίστεψαν στην ιδέα της περί κατάρας.

Τελικά αυτόν τον μήνα η γυναίκα πήγε το παιδί σε εξειδικευμένους γιατρούς, οι οποίοι διαπίστωσαν ότι έπασχε από υπερτρίχωση, ένα απίστευτα σπάνιο σύνδρομο με μόλις 50 έως 100 αναφερόμενες περιπτώσεις παγκοσμίως από τον Μεσαίωνα.

Το αξιαγάπητο αγόρι – λυκάνθρωπος δείχνει να μεγαλώνει κανονικά και χωρίς προβλήματα. Η μητέρα του, όμως, ανησυχεί. «Ανησυχώ τόσο πολύ γι’ αυτόν όταν έρθει η ώρα να πάει στο σχολείο. Μπορεί να τον εκφοβίσουν επειδή είναι διαφορετικός. Κατηγορούσα τον εαυτό μου όταν γεννήθηκε εξαιτίας των επιθυμιών που είχα. Ένιωθα πολύ ένοχη. Όμως πρόσφατα οι γιατροί μου είπαν ότι δεν είχε σχέση», ανέφερε η Alma.

Πηγή: Viralpress

Από τα τρία παιδιά της Alma, το μεσαίο παιδί, ο Jaren, ήταν το μόνο που γεννήθηκε με την πάθηση. Η μεγαλύτερη αδελφή του και ο μικρός του αδελφός γεννήθηκαν χωρίς επιπλοκές

Η Alma είπε ότι ο Jaren ήταν ένα χαρούμενο και παιχνιδιάρικο αγόρι, αλλά έχει φαγούρα και εξανθήματα όταν ο καιρός γίνεται ζεστός«Του κάνω μπάνιο όταν κάνει ζέστη. Προσπαθήσαμε ακόμη και να κόψουμε τα μαλλιά του, αλλά απλά ξαναβγήκαν ακόμη πιο μακριά και πιο πυκνά, οπότε σταματήσαμε να το κάνουμε», σημείωσε η Alma.

Πηγή: Viralpress

Η δερματολόγος που εξέτασε το 2χρονο παιδί επιβεβαίωσε ότι η πάθηση του ήταν η υπερτρίχωση, που ονομάζεται επίσης «σύνδρομο του λυκάνθρωπου».

Η γιατρός Ravelinda Soriano Perez, η οποία εξέτασε τον Jaren, δήλωσε: «Πιστεύουμε ότι πρόκειται για κληρονομική πάθηση, αλλά είναι πολύ σπάνια. Μπορεί να το έχει ένας άνθρωπος στο ένα δισεκατομμύριο».

Η γιατρός πρόσθεσε ότι ενώ η υπερτρίχωση δεν έχει θεραπεία. Παρόλα αυτά θεραπείες όπως η αποτρίχωση με λέιζερ θα μπορούσαν να βοηθήσουν την κατάσταση. «Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε δέκα συνεδρίες σε τέσσερις έως έξι εβδομάδες και στη συνέχεια θα παρατηρήσουμε (σ.σ. το αποτέλεσμα)», εξήγησε η γιατρός.

Πηγή: Viralpress

Η μητέρα τώρα κάνει έρανο καθώς κάθε συνεδρία θα κόστιζε στην οικογένεια 2.500 πέσο Φιλιππίνων, δηλαδή περίπου 40 ευρώ. «Είμαι πολύ ευγνώμων σε όσους μας έχουν ήδη βοηθήσει. Ελπίζω ότι ο γιος μου θα μπορούσε να έχει μια καλύτερη ευκαιρία στη ζωή με τη βοήθειά σας», σημείωσε η Alma.

Το σπάνιο σύνδρομο από το οποίο πάσχει

Υπερτρίχωση είναι ο όρος που χρησιμοποιείται για την ανάπτυξη τριχών σε οποιοδήποτε μέρος του σώματος σε ποσοστό μεγαλύτερο από αυτό που συνήθως υπάρχει σε άτομα της ίδιας ηλικίας, φυλής και φύλου.

Πηγή: Viralpress

Πρόκειται για μια πολύ σπάνια πάθηση με την οποία οι ασθενείς είτε γεννιούνται είτε αναπτύσσεται αργότερα στη ζωή τους. Ωστόσο εξαιρείται η υπερβολική τριχοφυΐα που προκαλείται από ασυνήθιστα υψηλά επίπεδα ανδρικών ορμονών.

Η υπερβολική τριχοφυΐα μπορεί να προκαλέσει σημαντική συναισθηματική επιβάρυνση, αφού ο άνθρωπος με το σύνδρομο νιώθει άβολα με την εικόνα του.

Οι θεραπευτικές επιλογές είναι περιορισμένες και τα αποτελέσματα της θεραπείας δεν είναι πάντα ικανοποιητικά.

Πηγή: Viralpress

Καμία μέθοδος αποτρίχωσης δεν είναι κατάλληλη για όλες τις θέσεις του σώματος ή για όλους τους ασθενείς. Η μέθοδος που θα υιοθετηθεί εξαρτάται από τον χαρακτήρα, την περιοχή και την ποσότητα της τριχοφυΐας, καθώς και από την ηλικία του ασθενούς και την προσωπική του προτίμηση.

Οι μέθοδοι θεραπείας περιλαμβάνουν τις αισθητικές επεμβάσεις, το κούρεμα, το ξύρισμα, την μερική αφαίρεση, την αποτρίχωση, την αποτρίχωση με κερί, τα χημικά αποτριχωτικά, την ηλεκτροχειρουργική αποτρίχωση και την αποτρίχωση με χρήση φωτεινών πηγών και λέιζερ.

Η αποτρίχωση με λέιζερ είναι η πιο αποτελεσματική μέθοδος μακροχρόνιας αποτρίχωσης που διατίθεται σήμερα.

Πηγή: Viralpress

 

Top
Enable Notifications OK No thanks