θα χρειαστούμε για 14 πιτούλες τα εξής:
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι ξερή μαγιά
4 κουτ της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 κουτ του γλυκού αλάτι
2 κουτ της σούπας ξύδι
3 φλυτζ του τσαγιού νερό χλιαρό ή όσο πάρει για να πετύχουμε μια μαλακή ζύμη
για τη γέμιση:
200 γρ μυζήθρα
200 γρ φέτα
λίγο μαύρο πιπέρι
διαδικασία
Βάζουμε το αλεύρι σε μία λεκάνη και ανοίγουμε στο κέντρο της ένα λάκκο. Ρίχνουμε μέσα τη μαγιά και λίγο νερό για να τη διαλύσουμε και παίρνουμε και λίγο από το αλεύρι για να γίνει χυλός. Στη συνέχεια ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά. Αφού πετύχουμε μία μαλακή ζύμη, τη χωρίζουμε σε 14 μπάλες. Ρίχνουμε λίγο αλεύρι σε ένα μεγάλο τάπερ και τοποθετούμε τα μπαλάκια. Το σκεπάζουμε και τα αφήνουμε να ξεκουραστούν για 30-40 λεπτά. Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι χωρίς λάδι και παίρνουμε ένα μπαλάκι και με το δάχτυλό μας κάνουμε μια λακκούβα στο κέντρο και βάζουμε λίγη από τη γέμιση. Κλείνουμε τη γέμιση μέσα, το πατάμε με τις 2 παλάμες μας να γίνει πιτούλα και το αλείφουμε ελαφρώς και από τις 2 πλευρές με ένα λαδωμένο πινέλο. Το βάζουμε στο τηγάνι και το ψήνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να φέρει χρώμα. Το γυρίζουμε και από την άλλη πλευρά και είναι έτοιμο. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία σε όλα τα μπαλάκια μας.
και… κάτι ακόμα
Σερβίρουμε με πετιμέζι, μέλι ή τα απολαμβάνουμε σκέτα.