-
Αρχική > Τοπικά νέα > Αχόρταγο πλάσμα ο άνθρωπος. Όσα και να έχει, ποτέ δεν είναι ευχαριστημένος.

Αχόρταγο πλάσμα ο άνθρωπος. Όσα και να έχει, ποτέ δεν είναι ευχαριστημένος.

Γράφει ο Μάνος Σαμοθράκης

Αχόρταγο πλάσμα ο άνθρωπος. Όσα και να έχει, ποτέ δεν είναι ευχαριστημένος. Ό,τι και να έχει, δεν του φτάνουν.

Πάντοτε θα ζητάει κάτι παραπάνω. Είναι στη φύση του να βαριέται, και διαρκώς να προσπαθεί για το επόμενο βήμα.

Και δε λέω, πάντα πρέπει να βάζουμε νέους στόχους στη ζωή μας. Νέες προκλήσεις και νέα επιτεύγματα, για να μην μπούμε σε αδράνεια

Ως εκεί καλά. Κανένα πρόβλημα και ωραία είναι όλα αυτά. Πρέπει όμως να μάθουμε να απολαμβάνουμε κι αυτά που έχουμε, διότι αν δε γίνει αυτό, τότε χάνουν την αξία τους.

Πρέπει να εκτιμούμε αυτά που αποκτήσαμε, είτε είναι χρήματα, είτε είναι παιδιά, είτε είναι μία καλή θέση, ένα όμορφο σπίτι, την οικογένεια μας.

Και πάνω απ’ όλα, να εκτιμούμε που έχουμε την υγεία μας. Διότι με το άγχος για να αποκτήσουμε περισσότερα, το μόνο σίγουρο είναι, ότι θα την χάσουμε και τότε τίποτα δεν θα έχει αξία.

Κανείς δεν ήξερε ότι θα πάθει έμφραγμα, μέχρι να το πάθει…

Δεν γίνεται η ζωή μας να είναι ένα αδιάκοπο τρέξιμο μόνο. Πρέπει να κάνουμε στάσεις, να παίρνουμε ανάσες, να ξεκουράζουμε τον εαυτό μας.

Να ευχαριστούμε το Θεό που φτάσαμε εκεί που φτάσαμε, να αγκαλιάζουμε τους ανθρώπους μας και να απολαμβάνουμε και τη ζωή.

Το άγχος και η συνεχόμενη προσπάθεια για όλο και περισσότερα, είναι λογικό ότι θα φέρει καυγάδες, ξεσπάσματα, αϋπνίες και εντάσεις, μέσα μας και έξω μας!

Έτσι, θα χάσουμε ανθρώπους από κοντά μας, θα δημιουργήσουμε θέματα στον οργανισμό μας και στο τέλος, θα έχει περάσει η ζωή και δεν θα έχουμε απολαύσει τίποτα.

Όσο περισσότερο τρέχεις, τόσο χάνεις αυτά που περνάνε δίπλα σου. Σταμάτα λίγο, κοίταξε γύρω σου, νιώσε, παρατήρησε και απόλαυσε τη διαδρομή.

Δε χρειάζεσαι πολλά.

Μερικούς αγαπημένους ανθρώπους, μία δουλειά για να μπορείς να ζεις αξιοπρεπώς και την υγεία σου.

Ούτε τα ακριβά αυτοκίνητα, ούτε τα Gucci, ούτε τα πολυτελή διαμερίσματα, θα σε κάνουν ευτυχισμένο, εάν δεν έχεις τα παραπάνω. Εάν δεν έχεις ηρεμία μέσα σου και γύρω σου.

Και δεν λέω βέβαια να μην τα αποκτήσεις, απλά…να μην τα ανταλλάξεις, με την υγεία σου και με τους αγαπημένους σου.

Η ζωή περνάει και χάνεται…
Κάνε την δική σου, να αξίζει!

https://www.awakengr.c

 

Top
Enable Notifications OK No thanks